Wouters: "Wil Kasimpasa weghouden van onderste plaatsen"

16 maart 2015, 19:09

Jan Wouters wil zich met Kasimpasa SK handhaven op het hoogste niveau in Turkije. De 54-jarige oefenmeester werd maandag aangesteld als nieuwe coach van de ploeg uit Istanbul, als opvolger van de afgelopen vrijdag opgestapte Shota Arveladze.

"Shota heeft me zelf namens de club gevraagd zijn werk voorlopig over te nemen", zegt Wouters tegen Voetbal International. "Ik ben hier sinds afgelopen zomer hoofd opleidingen. Ik ga voorlopig beide functies combineren. Mijn doel bij het eerste is om het team weg te houden van de onderste plaatsen. Shota heeft geweldig werk verricht en deze kleine club helemaal opgebouwd. Vorig seizoen miste hij als promovendus nog op een haar na Europees voetbal."

Momenteel staat Kasimpasa negende in de Super Lig, negen punten boven de rode streep. Als het aan Wouters ligt, is het slechts een tijdelijke klus. Hij wil zich op de lange termijn weer richten op de jeugdopleiding. "Ik heb voor drie jaar getekend en zie het als een project dat ik graag wil afmaken. Het is moeilijk, want de meeste talentjes willen nu nog naar Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe. Wij zijn bezig een goede jeugdopleiding op te bouwen", legt hij uit. "Ook de staf moet worden uitgebreid, want veel trainers hebben dubbelfuncties."

Wouters, in het verleden coach van onder meer Ajax, PSV en FC Utrecht, heeft bij Kasimpasa SK in de persoon van Ryan Donk en Ryan Babel twee Nederlanders in de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen