Crisis AS Roma duurt voort: Sampdoria wint in Olimpico

16 maart 2015, 23:08   Bijgewerkt: 17 maart 2015, 00:50

AS Roma heeft ook in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria geen einde kunnen maken aan de crisis waarin het na de jaarwissel is beland. De Romeinen speelden een uur lang prima in het eigen Stadio Olimpico, maar lieten zich daarna aftroeven door de bezoekers uit Genua: 0-2.

Door de nederlaag bedraagt de achterstand van AS Roma op koploper Juventus inmiddels veertien punten. Na Driekoningen, op 6 januari, was de marge nog slechts één punt. Maar sindsdien blinken i Giallorossi uit in gelijk spelen. Acht van hun laatste negen duels in de Serie A eindigden in een remise, slechts één keer werd er gewonnen.

Het heeft ertoe geleid dat AS Roma zich inmiddels beter kan richten op het behouden van de tweede plek in plaats van de strijd om de landstitel. De tweede positie levert aan het einde van de competitie rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League op, terwijl de club die derde wordt een voorronde moet spelen. De voorsprong op nummer drie Lazio, dat eerder op de avond met Stefan de Vrij in de basis met 0-2 won bij Torino, bedraagt nog maar één punt: vijftig om 49. En ook Napoli (46 punten), Fiorentina en Sampdoria (45) mogen ineens hoop koesteren op plek twee. Wel verloor Napoli zondag met 2-0 bij Hellas Verona, Fiorentina won eerder op de avond met 2-1 van AC Milan.

Op basis van het eerste uur zag het er niet naar uit dat AS Roma met lege handen zou blijven tegen Sampdoria. Het voetbalde daarin prima en creëerde ook kansen, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. De bezoekers toonden zich veel slagvaardiger in de afwerking. Samuel Eto'o stond na een uur met een actie op de linkerflank aan de basis van de 0-1 van Lorenzo De Silvestri. Luis Muriel tekende achttien minuten later voor de beslissende 0-2. De Colombiaan mocht bij een counter het halve veld oversteken, raakte eerst nog de paal, maar had daarna wel succes. AS Roma eindigde het duel ook nog eens met tien man. Seydou Keita kreeg in de 81ste minuut rood omdat hij applaudisseerde naar de scheidsrechter, nadat hij een gele kaart had ontvangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen