Messi roemt uitblinker Joe Hart: "Een fenomeen"

19 maart 2015, 10:32

FC Barcelona creëerde woensdagavond legio kansen tegen Manchester City, maar wist in negentig minuten maar één keer het net te vinden. De Catalanen stuitten keren op keer op doelman Joe Hart, die zich onderscheidde met magnifieke reddingen en duidelijk de uitblinker was aan Engelse zijde. Lionel Messi, die de goalie ook meerdere keren op zijn weg vond, was na afloop van de 1-0 zege lovend over de international van Engeland.

Messi noemde Hart een 'fenomeen', na zijn optreden in Camp Nou. Dankzij de sluitpost hoefde Man City slechts één doelpunt te incasseren, terwijl Barça keer op keer gevaarlijk voor het doel van The Citizens verscheen. "Hij redde alles", zegt Messi over Hart. "We hadden heel veel goede kansen, maar de keeper speelde een briljante wedstrijd. We kunnen hem feliciteren met zijn optreden. Het belangrijkste is wel dat ons doel bereikt is: doorgaan naar de kwartfinale van de Champions League", aldus de Argentijnse sterspeler.

De 27-jarige Hart, die in totaal tien reddingen maakte, stopte ook al een strafschop van Messi in de heenwedstrijd. "Ik heb veel ballen gestopt, maar zou graag willen dat het zou tellen in het resultaat", sprak de uitblinker van Man City. "Maar het moge duidelijk zijn dat Barcelona de betere ploeg was in beide wedstrijden. We hebben er wel alles aan gedaan", besluit Hart, die ook complimenten kreeg van Barça-coach Luis Enrique: "Hij was ongelofelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen