NAC boekt tweede overwinning op rij na waar spektakelstuk

20 maart 2015, 22:18   Bijgewerkt: 20 maart 2015, 23:21

De ontmoeting in de Galgenwaard tussen Utrecht en NAC Breda leverde een interessant schouwspel op. Tegen de verwachtingen in waren de Domstedelingen niet bij machte om de bezoekers in eigen huis hun spel op te leggen. NAC speelde op de counter en deed dit zeer verdienstelijk. Zo verdienstelijk zelfs dat het in een waar spektakelstuk voor de tweede keer op rij de broodnodige punten veilig wist te stellen: 3-4.

Zeven punten uit de laatste vier wedstrijden. Het is hét bewijs dat NAC Breda de eindsprint heeft ingezet; een sprint die noodzakelijk is om directe handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Daarvoor moest de ploeg vanavond punten pakken op bezoek bij Utrecht. Maar dat bleek op voorhand een lastige opgave. Van de dertien wedstrijden die NAC dit seizoen op vreemde bodem speelde, wist het er namelijk maar één om te zetten in een overwinning.

Afgelopen zaterdag won de ploeg in extremis van Go Ahead Eagles door een goal in extra tijd van Tighadouini. Weliswaar een opsteker voor de degradatiekandidaat, maar tegenstander FC Utrecht blijkt lastig te verslaan; zeker op vrijdags in de eigen Galgenwaard. Van de laatste 23 keer dat de ploeg op vrijdagavond thuis speelde, verloor het nog nooit. Ook de laatste ontmoeting tussen beide ploegen sprak niet in het voordeel van NAC. De ploeg ging eind november roemloos met 1-5 ten onder aan de Domstedelingen.

Toch bleef de wedstrijd van beide kanten behoudend, tot de 32ste minuut. Utrecht claimde een vrije trap die niet werd toegekend, waarna NAC namens Tighadouini snel het veld overstak. Hij bezorgde de bal bij Falkenburg, die met moeite overeind bleef en Robbin Ruiter in de korte hoek verschalkte (0-1). Lang kon de Parel van het Zuiden niet genieten van de voorsprong. Een effectieve counter aan de andere kant zorgde gauw voor de gelijkmaker. Haller bezorgde de bal bij Duplan, die deze kans niet onbenut liet (1-1).

Beide ploegen zochten met een gelijke stand de kleedkamers op. Na rust ontwaarde de wedstrijd zich in een waar spektakelstuk. NAC counterde erop voort en deed dat met succes. Utrecht bood Sarpong alle ruimte om vanaf de rechterflank voor te zetten, waarna Falkenburg aan zijn directe tegenstander ontglipte en onberispelijk binnenkopte (1-2). Even later kreeg hij zelfs de kans om zijn derde van de wedstrijd te maken, ware het niet dat hij tegen de knie van Ruiter aanschoot.

Het knotsgekke duel was hiermee nog niet ten einde. Tien minuten voor tijd bracht Seuntjens de verlossing voor NAC. Hij stond nog geen minuut in het veld toen hij werd weggestuurd door een sterk spelende Tighadouini. Seuntjens snelde langs zijn directe tegenstander en passeerde Ruiter (2-4). Rubio Rubin deed in de slotminuten nog wat terug namens Utrecht, maar het mocht niet baten (3-4). Robert Maaskant lijkt zijn ploeg net op tijd op stoom te hebben gekregen; NAC kruipt met haar tweede zege op rij langzaamaan uit het degradatiedal.