Van der Vaart lijdt dure nederlaag met HSV tegen Hertha

21 maart 2015, 00:07

In de onderste regionen van de Duitse Bundesliga heeft Hertha BSC vrijdag uitstekende zaken gedaan. De formatie uit Berlijn zegevierde in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Hamburger SV met 0-1.

Hertha BSC komt door de winst in Hamburg op 29 punten, vier meer dan HSV. De hoofdstedelingen hebben nu een marge van zes punten naar de rode streep, al komt de concurrentie later dit weekend nog wel in actie. HSV kan na deze speelronde in de gevarenzone staan. Als Paderborn zaterdag thuis wint van Hoffenheim, dan zakt HSV naar de zestiende plaats. Dit leidt aan het einde van het seizoen tot nacompetitie, de nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks. De buffer die HSV naar die plaatsen heeft, is ook niet heel groot. Freiburg staat zeventiende met 22 punten, het Stuttgart van Huub Stevens is met twintig punten de hekkensluiter. Freiburg en Stuttgart ontvangen zaterdag respectievelijk Augsburg en Frankfurt.

De wedstrijd tussen Hamburger SV en Hertha BSC stevende af op een 0-0 gelijkspel, maar in de 84ste minuut tekende Sebastian Langkamp namens de bezoekers voor het enige doelpunt van de avond (0-1). HSV was kort daarvoor met tien man komen te staan; Cleber Reis kreeg in de 81ste minuut zijn tweede gele kaart. Bij de thuisclub had Rafael van der Vaart een basisplaats. De Nederlandse middenvelder werd na 75 minuten vervangen. Aan de kant van de bezoekers speelde Roy Beerens wel de volle negentig minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen