Nog geen titel voor NEC: "Over twee weken feest vieren"

21 maart 2015 – NEC moest vrijdagavond zelf winnen van MVV en hopen dat FC Eindhoven tegen Sparta punten liet liggen. Als dat zou gebeuren, zou de ploeg uit Nijmegen vrijdagavond al officieel kampioen zijn van de Jupiler League. NEC won zelf met 1-4 van MVV, maar Eindhoven stelde het feestje nog even uit, door met 1-0 te zegevieren over Sparta. In Nijmegen blijft de champagne dus nog even in de ijskast staan, NEC kan nu over twee weken kampioen worden.

Ondanks dat het feestje uitgesteld werd, is er van teleurstelling geen sprake bij de spelers van NEC. "Het grote feest is er niet, maar het kleine feestje is er al wel", zegt middenvelder Tom Daemen tegen Omroep Gelderland. "Hoe noemen ze het zo mooi? We zijn officieus kampioen vandaag. Je hebt een doelsaldo van +37. Er mag echt al wel een klein feestje gevierd worden."

NEC kwam in Maastricht nog met 1-0 achter, maar boekte uiteindelijk een klinkende 1-4 zege. "Uiteindelijk wisten we dat er een ding voor ons opzat en dat was gewoon winnen hier", zegt Sjoerd Ars, die zelf twee keer scoorde. "Dan ben je uiteindelijk afhankelijk van wat er in Eindhoven zou gebeuren. Jammer genoeg is het nu nog niet gebeurd, maar des te mooier is het over twee weken gewoon thuis kampioen te worden."

Dat NEC in eigen huis de titel kan pakken, vinden de fans alleen maar mooi. "Ik hoorde al van veel supporters: doe het vanavond maar niet, maar over twee weken. Het belangrijkste wat wij hebben gedaan hier is winnen: 4-1, goed resultaat en dan denk ik dat we over twee weken een mooi feestje kunnen vieren."

Eredivisie

gerelateerd