Verraste Botaka opgeroepen voor interlands Congo in Dubai

21 maart 2015, 12:14

Heel vaak komt het niet voor dat een speler van Excelsior wordt opgeroepen voor een nationale ploeg, maar Jordan Botaka is er in geslaagd. De buitenspeler van de Rotterdammers werd afgelopen week verblijd met een uitnodiging van de nationale ploeg van Congo. Botaka speelt met het land komende week in Dubai twee oefeninterlands tegen Irak en is trots op de uitverkiezing.

Op de website van Excelsior blikt Botaka terug op het moment dat hij hoorde dat hij opgeroepen was. "De trainer kwam vorige week in het spelershome naar me toe om me te feliciteren", vertelt Botaka. "Ik wist nog van niets en vroeg waarom hij mij feliciteerde. Ik liep met hem mee naar zijn kantoor en hij liet de uitnodiging zien. Toen stond mijn wereld wel even stil, ik had dat totaal niet zien aankomen."

Botaka kwam eerder uit voor Oranje onder-19, maar nog nooit voor zijn vaderland Congo. Hij was daarom verrast door de uitnodiging. "Ik geniet hiervan, iedere voetballer droomt ervan om voor zijn land uit te mogen komen. Mijn familie is ook heel trots op mij. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en om de bondscoach te laten zien wat ik kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen