Rio Ave verrast Benfica in slotfase, FC Porto profiteert half

21 maart 2015, 21:11   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 12:29

Na een reeks van zeven wedstrijden waarin negentien punten werden gepakt heeft Benfica zaterdag weer eens verloren in de Portugese competitie. De equipe van coach Jorge Jesus ging met 2-1 onderuit in de uitwedstrijd tegen middenmoter Rio Ave.

Aanvankelijk leek Benfica een makkelijke avond tegemoet te gaan. Door een goal van Eduardo Salvio in de vijfde minuut stonden de bezoekers lange tijd met 0-1 voor in het Estádio do Rio Ave Futebol Clube. Maar in het laatste kwartier ging het mis voor Benfica. Ukra herstelde uit een strafschop het evenwicht en in de vijfde minuut van de extra tijd schoot Yonathan Del Valle Rio Ave naar een 2-1 zege. Benfica-speler Luisão kreeg in de 85ste minuut, bij een 1-1 stand, rood. Ola John viel in bij Benfica, Marvin Zeegelaar had een basisplaats bij de thuisclub.

Nummer twee FC Porto had de achterstand op koploper Benfica later op de avond kunnen verkleinen tot één punt, maar op bezoek bij Nacional Madeira profiteerde de ploeg maar half van de misstap van de concurrent uit Lissabon. Het werd 1-1. Hierdoor bedraagt het gat tussen Benfica en Porto nu drie punten.

Door een goal van Tello op slag van rust stond Porto bij de pauze wel met 0-1 voor op Madeira. De huurling van FC Barcelona opende de score met een fraai schot vanaf de rand van het penaltygebied. Wagner herstelde in de 62ste minuut het evenwicht namens Nacional en daarna waren beide teams nog één keer heel dicht bij de winst. Porto raakte via Danilo de paal, aan de andere kant had Lucas João de 2-1 voor het inschieten, maar hij schoot geheel ongedekt over. Bruno Martins Indi bleef op de bank bij FC Porto.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen