Fischer is terug: "Minuten in Ajax 1, daar werk ik naartoe"

22 maart 2015, 12:30

Na dertien maanden blessureleed heeft Viktor Fischer zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd gespeeld. De Deense vleugelspeler deed een helft mee bij Jong Ajax, in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (3-0 verlies). Zodoende lijkt er een einde gekomen te zijn aan de lijdensweg van de twintigjarige Ajacied, die volgens afspraak na de pauze werd vervangen door Elton Acolatse.

"Het was een mooi moment", zegt Fischer na zijn terugkeer tegen Ajax TV. "Ik voel het nog steeds niet echt als een comeback, dat is pas als ik weer in het eerste mag staan. Maar dit zijn wel hele mooie momenten. Elke week denk je dat het dichterbij komt. Soms krijg je echter een tegenslag en dan voelt het alsof het weer heel ver weg is. Het voelt gek, als je na 390 dagen opeens weer op het veld mag staan. Dat geeft een geweldig gevoel, ik heb ervan genoten", glimlacht de Deen.

Jong Ajax-trainer Andries Ulderink vond de rentree van Fischer een lichtpuntje in de 3-0 nederlaag. "Dat is dan het meest positieve van vanavond. Ik zag bij hem veel gedrevenheid. Het was voor Viktor moeilijk om in zo'n wedstrijd waarin het niet draait zijn rentree te maken. Maar ik vond hem vooral de laatste twintig minuten van de eerste helft erg goed bezig. Hij kwam in die fase met de bal aan de voet naar binnen en was dreigend", aldus de oefenmeester.

Ulderink wil Fischer voorlopig in de luwte houden. "Iemand die een jaar niet heeft gespeeld, moet je in zijn eerste wedstrijd niet voetbalinhoudelijk gaan beoordelen. Het belangrijkste is dat hij weer heeft gespeeld. We moeten hem de tijd en ruimte geven om minuten te maken en langzamerhand naar zijn niveau toe te groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen