Booy baalt van ontslag: "Ik was en ben strijdbaar"

22 maart 2015, 17:10

Go Ahead Eagles maakte zondag bekend dat het trainer Foeke Booy, na vijf nederlagen op rij en 'onvoldoende draagvlak in brede lagen van de club', per direct de laan uitgestuurd heeft. De coach, die eigenlijk aan het einde van het seizoen uit Deventer zou vertrekken, vindt het jammer dat zijn periode bij de Eagles op deze manier en op dit moment ten einde is gekomen. "Ik had het seizoen hier graag willen afmaken."

Er heerst teleurstelling bij Booy, na zijn ontslag bij Go Ahead. "Maar dit blijven blijkbaar de ongeschreven wetten in het voetbal", zegt de oefenmeester volgens Wasserman Netherlands Management. "Ik ervaar dit als een grote teleurstelling", zegt de Fries, die vorig jaar knap dertiende eindigde, maar na de nederlaag tegen Vitesse (0-2) op de zeventiende plaats stond met de Deventenaren.

Booy toont zich wel realistisch. "Natuurlijk weet je als trainer dat je in dit soort situaties al snel als kop van jut dient", stelt hij. "Maar ik was strijdbaar. Ik ben strijdbaar. Ervan overtuigd dat we met deze ploeg weer de weg omhoog hadden kunnen vinden. Tegen Vitesse was het ronduit slecht, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar een week eerder tegen NAC lieten we ons echte gezicht zien, waartoe de ploeg in staat is en verliezen we zeer knullig. Juist dat duel gaf me vertrouwen. Het heeft niet zo mogen zijn. En daar baal ik van", treurt de ontslagen trainer.

Na het vertrek van Booy nemen assistent-coaches Dennis Demmers en Michel Boerebach de taken voorlopig over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen