Stekelenburg debuteert met zege in Ligue 1, Marseille op schot

22 maart 2015, 19:17   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 23:25

Maarten Stekelenburg is er bij zijn debuut voor AS Monaco in de Franse Ligue 1 niet in geslaagd de nul te houden, maar desondanks pakte hij met zijn ploeg wel drie punten in de uitwedstrijd tegen Stade de Reims: 1-3. AS Monaco blijft daardoor vierde op de ranglijst.

Stekelenburg verruilde Fulham afgelopen zomer voor AS Monaco, maar maakte nog geen minuut in de competitie omdat hij met Danijel Subasic een uitstekende doelman voor zich heeft. De Kroaat moest vanwege een blessure echter passen voor het bezoek aan Reims en dus kreeg Stekelenburg de kans van coach Leonardo Jardim. De voormalig Oranje-international speelde dit seizoen wel al zeven wedstrijden in de twee bekertoernooien van Frankrijk.

Diego zorgde er met een goal in de zeventigste minuut voor dat Stekelenburg niet de nul hield bij zijn debuut, maar gevolgen had dit niet voor Monaco. Het doelpunt van de Braziliaan was niet meer dan een aansluitingstreffer. Door toedoen van Fabinho en Anthony Martial stond de kwartfinalist in de Champions League al binnen een kwartier met 0-2 voor in Reims, Nabil Dirar legde in de 79ste minuut de eindscore vast op 1-3.

AS Monaco komt door de winst op 53 punten en staat daarmee vierde in de stand. Saint-Etienne had de vierde positie eerder op de dag kortstondig overgenomen na een 2-0 thuiszege op OSC Lille. Ricky van Wolfswinkel bleef op de bank bij Saint-Etienne, dat nu 52 punten heeft.

Nummer drie Olympique Marseille haalde later op de avond uit tegen laagvlieger Lens. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa zegevierde met 0-4, alle doelpunten vielen pas in de tweede helft. Michy Batshuayi (2), Alaixys Jacques Romao en André Ayew maakten het verschil voor Marseille, dat nu 57 punten heeft. Dat zijn er respectievelijk twee en één minder dan koploper Paris Saint Germain en nummer twee Olympique Lyon. Paris SG won vrijdag met 3-1 van Lorient, Lyon verloor zaterdag met 1-2 van Nice.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen