Sampdoria heet Ajacied Moisander officieel welkom

25 maart 2015, 12:11

Het was al een tijdje duidelijk dat de transfer ervan zou komen, maar Sampdoria heeft het nu pas via de officiële kanalen van de club bevestigd: Niklas Moisander is komende zomer in de Italiaanse Serie A te bewonderen. De verdediger van Ajax heeft een driejarig contract getekend in het Stadio Luigi Ferraris.

Onder toeziend oog van de extravagante voorzitter Massimo Ferrero zette Moisander zijn handtekening in Genua. De linksbenige centrale verdediger bereikte al een tijdje geleden overeenstemming met Sampdoria, waar hij ploeggenoot zal worden van onder meer Samuel Eto'o. De Finse international verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Nederland, waar hij destijds in de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam. Via PEC Zwolle en AZ keerde hij in 2012 terug bij Ajax, waar hij lange tijd de aanvoerdersband droeg.

Het was al langer bekend dat de 47-voudig international van Finland uit Amsterdam zou vertrekken, omdat zijn contract aflopend van aard was. Hij zou eigenlijk in de winterstop al vertrekken, maar Ajax opteerde ervoor om de verdediger aan boord te houden, omdat de naar Club Brugge vertrokken Stefano Denswil te licht werd bevonden.

Moisander werd drie keer kampioen van Nederland, tweemaal met Ajax en één keer met AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen