NEC behoudt goudhaantje Santos, Conboy vertrekt

25 maart 2015, 16:21

Christian Santos gaat met NEC mee de Eredivisie in. De club uit Nijmegen heeft een optie in het aflopende contract van de 27-jarige aanvaller gelicht, waardoor hij nu tot medio 2016 aan NEC verbonden is. Met achttien goals en negen assists is de Duitse Venezolaan dit seizoen van grote waarde voor de club.

In tegenstelling tot Santos, afgelopen zomer overgekomen van Arminia Bielefeld, blijft Kevin Conboy niet bij NEC. De club wilde met de verdediger praten over een nieuw contract, maar Conboy gaf daarbij aan dat hij op zoek wil naar een nieuwe uitdaging. De verbintenis van Conboy (27) in de Goffert loopt na dit seizoen af.

De contracten van Stan Bijl, Jasper Waalkens, Marcel Appiah, Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Tobias Haitz, Mike Vanhamel en Bahnou Diarra worden formeel opgezegd, de kans is groot dat deze spelers in de zomer vertrekken bij NEC. Met doelman Joshua Smits wordt gesproken over een nieuwe overeenkomst.

"We staan voor de uitdaging om een kwalitatief sterke en evenwichtige selectie samen te stellen voor het seizoen 2015-2016 waarin we, hoe het er nu sterk naar uitziet, weer uitkomen in de Eredivisie. Daarin zijn we gebonden aan financiële normen opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. Maar we willen ook toewerken naar gezonde bedrijfsvoering waarin verantwoord financieel beleid wordt gevoerd. We zullen daarom dus goede en scherpe afwegingen moeten maken met minder middelen", legt directeur Bart van Ingen uit.

NEC staat ruim aan kop in de Jupiler League en kan de komende speelronde de titel veiligstellen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen