EK-kwalificatie: de stand van zaken in alle groepen

EK-kwalificatie: de stand van zaken in alle groepen

27 maart 2015 – Na een winterslaap van meer dan vier maanden ontwaakt de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk weer uit haar winterslaap. Nadat er eerder deze week al meerdere vriendschappelijke interlands werden afgewerkt, gaat het nu weer om het echie. We kijken natuurlijk allemaal uit naar het duel tussen Nederland en Turkije, maar in alle poules gaat het weer los. FCUpdate.nl brengt de stand van zaken in alle groepen in kaart.

Groep A: moment van de waarheid voor Oranje

De eerste poule is voor voetbalminnend Nederland uiteraard het meest belangrijk. Het is tijd dat Oranje weer laat zien wat het waard is. Na nederlagen tegen Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0) loopt onze nationale trots verrassend genoeg achter de feiten aan in Groep A. Ondanks de riante 6-0 overwinning op Letland in november kan de formatie van bondscoach Guus Hiddink zich geen nieuwe misstap veroorloven. Dat geldt ook voor Turkije, dat al helemaal in de problemen zit. Een nederlaag in de Amsterdam ArenA, komende zaterdag, lijkt fataal te zijn voor de Turken. Koploper Tsjechië en nummer twee IJsland treffen allebei een niet al te zware tegenstander, wat nog maar eens onderstreept dat Nederland dit weekend moét presteren.

Programma
Kazachstan - IJsland (zaterdag)
Tsjechië - Letland  (zaterdag)
Nederland - Turkije (zaterdag)

Stand
1. Tsjechië  4 (+5) 12
2. IJsland  4 (+7) 9
3. Nederland  4 (+5) 6
4. Turkije  4 (-2) 4
5. Letland  4 (-9) 2
6. Kazachstan  4 (-6) 1

Groep B: werk aan de winkel voor België

België sneed zich in de EK-kwalificatiereeks lelijk in de vingers, door gelijk te spelen tegen Bosnië-Herzegovina (1-1) en Wales (0-0). De Rode Duivels zijn daardoor terug te vinden op plaats vier, achter Israël, Wales en Cyprus. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots hoeft zich echter nog niet al te veel zorgen te maken. Onze zuiderburen hebben een wedstrijd minder gespeeld en kunnen tegen Cyprus (thuis) en Israël (uit) de macht grijpen in de groep. Dat moet kunnen, kijkend naar de kwaliteit in de selectie van de Belgen. Verrassend is de slechte positie van Bosnië-Herzegovina, dat afgelopen zomer nog haar opwachting mocht maken op het WK in Brazilië. Met twee punten uit vier duels lijkt het voor het land schier onmogelijk te zijn om het EK in Frankrijk te halen.

Programma
Israël - Wales (zaterdag)
België - Cyprus (zaterdag)
Andorra - Bosnië-Herzegovina (zaterdag)
Israël - België (dinsdag)

Stand
1. Israël  3 (+7) 9
2. Wales  4 (+2) 8
3. Cyprus  4 (+4) 6
4. België  3 (+6) 5
5. Bosnië-Herzegovina 4 (-4) 2
6. Andorra  4 (-15) 0

Groep C: Spanje wil Slowaken in het zicht houden

In de derde poule wordt er vanavond al weer afgetrapt. Er springt meteen één wedstrijd in het oog: de wedstrijd tussen Spanje en Oekraïne. De winnaar van het duel zal uitstekende zaken doen in de strijd om plek twee. Slowakije is de grote verrassing in Poule C. Mede dankzij een 2-1 zege op de Spanjaarden gaat het land uit Centraal-Europa overtuigend aan kop. De thuiswedstrijd tegen Luxemburg moet geen problemen opleveren voor de Slowaken, die al knap met 0-1 bij de Oekraïners wisten te winnen. Spanje kan bij een zege op Oekraïne op 5 september de macht grijpen, aangezien Slowakije dan op visite komt bij La Roja.

Programma
Slowakije - Luxemburg (vrijdag)
Macedonië - Wit-Rusland (vrijdag)
Spanje - Oekraïne (vrijdag)

Stand
1. Slowakije  4 (+6)  12
2. Spanje  4 (+10) 9
3. Oekraïne  4 (+5)  9
4. Macedonië  4 (-6)  3
5. Wit-Rusland  4 (-7)  1
6. Luxemburg  4 (-8)  1

Groep D: Polen profiteert van Duits dipje

Wie een blik werpt op de stand in Poule D, valt meteen op dat Duitsland niet aan de leiding gaat. Polen heerst tot verbazing van vriend en vijand in de groep, omdat de wereldkampioen slechts de helft van haar vier duels wist te winnen. Op Poolse bodem ging Die Mannschaft met 2-0 ten onder, tegen Ierland bleven bondscoach Joachim Löw en de zijnen steken op een 1-1 remise. Na de hoge piek in Brazilië volgde duidelijk een dipje voor de Duitsers, die op bezoek bij Georgië drie punten moeten pakken. Lukt dit niet, dan komen onze oosterburen op plaats drie of vier te staan. Het potje tussen Ierland en Polen is tenslotte ook interessant. De groepsleider, waar Ajacied Arkadiusz Milik met drie goals en twee assists tot dusver zeer belangrijk is in de kwalificatiereeks, wil oppermachtig blijven. Ierland hoopt daarentegen de aansluiting te houden met de bovenste plekken.

Programma
Georgië - Duitsland (zondag)
Schotland - Gibraltar (zondag)
Ierland - Polen (zondag)

Stand
1. Polen  4 (+13) 10
2. Duitsland  4 (+3)  7
3. Schotland  4 (+1)  7
4. Ierland  4 (+7)  7
5. Georgië  4 (-3)  3
6. Gibraltar  4 (-21) 0

Groep E: gevecht in Engelse schaduw

Engeland staat al met één been op het EK 2016. The Three Lions wonnen al hun vier groepswedstrijden en lijken daardoor nu al niet meer te achterhalen te zijn voor de concurrenten. De Engelsen zagen een aantal spelers afhaken door blessures, maar kunnen tegen het nietige Litouwen de vijfde zege op rij boeken. Slovenië, Zwitserland en Litouwen staan samen met zes punten op plaats twee, waardoor de strijd achter Engeland het meest interessant is. De Slovenen lijken een makkie te hebben met een thuiswedstrijd tegen San Marino, het lelijke eendje van de groep. Zwitserland is op papier ook favoriet, voor de thuiswedstrijd tegen Estland. Litouwen kan definitief afhaken na deze speelronde, die ook vanavond al op het menu staat.

Programma
Zwitserland - Estland (vrijdag)
Engeland - Litouwen (vrijdag)
Slovenië - San Marino (vrijdag)

Stand
1. Engeland  4 (+10) 12
2. Slovenië  4 (0)  6
3. Zwitserland 4 (+5)  6
4. Litouwen  4 (-3)  6
5. Estland  4 (-1)  4
6. San Marino 4 (-11) 1

Groep F: wat is er aan de hand met Griekenland?

Griekenland wist het op het WK in Brazilië nog tot de achtste finale te schoppen, maar de Zuid-Europeanen zijn bezig aan een trieste EK-kwalificatiecampagne. Er werd na een 1-1 gelijkspel in Finland achtereenvolgens verloren van Roemenië (0-1), Noord-Ierland (0-2) en de nietige Faeröer Eilanden (0-1). Dat gebeurde nota bene op eigen grondgebied. De ontluisterende resultaten kostten bondscoach Claudio Ranieri zijn baan, hij werd opgevolgd door Sergio Markarián. De Uruguayaanse oefenmeester moet voor eerherstel zorgen met de Grieken, die op bezoek gaan bij Hongarije. Het lijkt, na pas vier optredens, al een laatste strohalm te zijn. De Hongaren zoeken de aansluiting met koploper Roemenië en het verrassend presterende Noord-Ierland. De Roemenen gaan voor een walk-over tegen de Faeröer Eilanden, de Noord-Ieren kunnen Finland een mokerslag uitdelen.

Programma
Roemenië - Faeröer Eilanden (zondag)
Noord-Ierland - Finland (zondag)
Hongarije - Griekenland (zondag)

Stand
1. Roemenië  4 (+5)  10
2. Noord-Ierland4 (+3) 9
3. Hongarije  4 (+1)  7
4. Finland  4 (-1)  4
5. Faeroër Eilanden 4 (-4) 3
6. Griekenland  4 (-4)  1

Groep G: Zweden en Rusland aan zet

Niemand had op voorhand voorspeld dat Oostenrijk na vier speelronden aan de leiding zou gaan in Poule G, waar ook Zweden, Rusland en Montenegro deel van uitmaken. De Oostenrijkers staan zelfs vier punten los ten opzichte van Zweden, dat op haar beurt één puntje voor staat op de Russen. Oostenrijk kan tegen het nietige Liechtenstein wederom drie punten pakken. Interessanter is hoe Zweden (tweede) en Rusland (derde) het er vanaf zullen brengen tegen respectievelijk Montenegro (uit) en Moldavië (uit). Zlatan Ibrahimovic en co speelden maar liefst drie keer met 1-1 gelijk en hebben nu een overwinning nodig om Rusland of Montengro achter zich te houden.

Programma
Liechtenstein - Oostenrijk (vrijdag)
Montenegro - Rusland (vrijdag)
Moldavië - Zweden (vrijdag)

Stand
1. Oostenrijk  4 (+3)  10
2. Zweden  4 (+2)  6
3. Rusland  4 (+3)  5
4. Montenegro  4 (+1)  5
5. Liechtenstein 4 (-5) 4
6. Moldavië  4 (-4)  1

Groep H: Kroatië, Italië en Noorwegen willen play-offs voorkomen

In deze poule is er duidelijk een schifting te zien tussen de bovenste drie ploegen en de onderste drie landen. Bulgarije, Malta en Azerbeidzjan zijn al zo goed als kansloos om het EK 2016 te halen. Kroatië, Italië en Noorwegen strijden om rechtstreekse plaatsing voor het Europese kampioenschap. Het land dat buiten de boot valt, is waarschijnlijk veroordeeld tot het spelen van play-offs. De beste nummer drie van alle groepen kan de tickets naar Frankrijk al boeken, maar de rest van de nummers drie spelen in play-offs voor de overige vier plekken. Groepsleider Kroatië en nummer drie Noorwegen treffen elkaar, nummer twee Italië reist af naar Bulgarije. La Squadra Azzurra kan dus profiteren van het resultaat tussen de twee concurrenten.

Programma
Kroatië - Noorwegen (zaterdag)
Azerbeidzjan - Malta (zaterdag)
Bulgarije - Italië (zaterdag)

Stand
1. Kroatië  4 (+9)  10
2. Italië  4 (+4)  10
3. Noorwegen  4 (+3)  9
4. Bulgarije  4 (-1)  4
5. Malta  4 (-6)  1
6. Azerbeidzjan 4 (-9)  0

Groep I: Portugal kan het heft in handen nemen

In de groep met de minste landen (vijf stuks) is Denemarken de koploper, maar de Scandinaviërs kunnen hun leidingspositie dit weekend niet verdedigen. Portugal, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de Denen, gaat in het geval van een zege aan kop in Poule I. Cristiano Ronaldo en co nemen het in eigen land op tegen Servië. Het Oostblokland speelde op 14 oktober de meest besproken EK-kwalificatiewedstrijd tot dusver. Het duel met Albanië werd ontsierd door hevige rellen, die ontstonden nadat er een drone met een Albanese vlag boven het veld vloog. De UEFA besloot de wedstrijd reglementair om te zetten in een 3-0 overwinning voor Servië, maar dit land kreeg vervolgens wel drie punten in mindering. Beide landen hielden zodoende geen punt over aan het beladen duel, waardoor hun uitgangspositie in de groep niet hoopgevend is. Albanië kan wel op gelijke hoogte komen met Denemarken, als het in eigen huis van Armenië wint. Overigens zijn de Serviërs en de Albanezen allebei naar het internationale sporttribunaal CAS gestapt, om hun straf aan te vechten.

Programma
Albanië - Armenië (zondag)
Portugal - Servië (zondag)

Stand
1. Denemarken  4 (+2) 7
2. Portugal  3 (+1) 6
3. Albanië  3 (-2) 4
4. Servië  3 (+1) 1
5. Armenië  3 (-2) 1


Door: Koen Jans

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. zaterdag 21 oktober 2017

 2. Pusic 'bijzonder trots' na ruime overwinning van FC Twente 23:52

  Pusic 'bijzonder trots' na ruime overwinning van FC Twente

  Een betere start als eindverantwoordelijke van FC Twente had Marino Pusic zich niet kunnen wensen. De interim-trainer nam…

 3. Video: Saymak geniet van eerste uitzege PEC Zwolle 23:38

  Video: Saymak geniet van eerste uitzege PEC Zwolle

  Mustafa Saymak staat met PEC Zwolle zeer knap op de tweede plaats in de Eredivisie. Zaterdag werd er met 0-2 gewonnen bij NAC…

 4. Stam heeft het moeilijk met Reading en staat nu twintigste 23:19

  Stam heeft het moeilijk met Reading en staat nu twintigste

  Vorig seizoen liep Jaap Stam met Reading op een haar na promotie naar de Premier League mis, maar inmiddels gaat het een stuk…

 5. 23:00

  Stand in de Eredivisie na de zaterdagwedstrijden

 6. Vechtend Inter roept zegereeks Napoli een halt toe 22:46

  Vechtend Inter roept zegereeks Napoli een halt toe

  In de Italiaanse kraker van dit weekend hielden Napoli en Internazionale elkaar stevig in een greep, wat ervoor heeft gezorgd…

 7. Assaidi neemt FC Twente bij de hand tegen Roda JC 22:43

  Assaidi neemt FC Twente bij de hand tegen Roda JC

  De sportieve crisis in Enschede is weer even bezworen. Oussama Assaidi zorgde voor rust bij FC Twente door zijn team met twee…

 8. Arbitrale dwaling helpt Barcelona in zadel tegen Málaga 22:40

  Arbitrale dwaling helpt Barcelona in zadel tegen Málaga

  Een grote fout van de arbitrage heeft FC Barcelona zaterdagavond op het juiste spoor gezet tegen Málaga. Bij het eerste…

 9. Redde Goodwin Pastoor? "Dat moet je niet aan mij vragen" 22:09

  Redde Goodwin Pastoor? "Dat moet je niet aan mij vragen"

  Na vijf nederlagen op een rij (vier in de competitie en een in de beker) stapte Sparta zaterdagavond weer met een punt van het…

 10. ADO wint weer uit en meldt zich in het linkerrijtje 21:44

  ADO wint weer uit en meldt zich in het linkerrijtje

  ADO Den Haag heeft VVV-Venlo in eigen huis over de knie gelegd. Na een veelbelovend begin werd de zege uiteindelijk na de…

 11. Goodwin schiet Sparta naar punt bij buurman Excelsior 21:38

  Goodwin schiet Sparta naar punt bij buurman Excelsior

  De Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta, die bol stond van de overtredingen, heeft geen winnaar opgeleverd. Pas na rust…

 12. Vreven boos om strafschop: "Het was totaal onnodig" 21:27

  Vreven boos om strafschop: "Het was totaal onnodig"

  NAC Breda stuntte een kleine maand geleden nog door te winnen bij landskampioen Feyenoord. Maar sindsdien verloor de promovendus…

 13. Van t 'Schip op tweede plaats: "Leuk, maar zegt me niet veel" 21:24

  Van t 'Schip op tweede plaats: "Leuk, maar zegt me niet veel"

  Niet alle fans van PEC Zwolle stonden afgelopen zomer op de banken toen bekend werd dat John van 't Schip de opvolger van Ron…

 14. Video: Conte reageert op zwaarbevochten winst van Chelsea 21:03

  Video: Conte reageert op zwaarbevochten winst van Chelsea

  Watford slaagde er zaterdag in om het Chelsea knap lastig te maken, maar de regerend kampioen wist toch de drie punten uit het…

 15. Du Chatinier stapt op bij AFC: "Hier is het achterbaks" 20:57

  Du Chatinier stapt op bij AFC: "Hier is het achterbaks"

  Ton du Chatinier is na iets meer dan een seizoen vertrokken als hoofdtrainer bij AFC. Tegenover FOX Sports maakt hij bekend dat…

 16. Van Polen geniet van plek twee: "Dat was wel eens anders" 20:42

  Van Polen geniet van plek twee: "Dat was wel eens anders"

  Na de 0-2 overwinning op bezoek bij NAC Breda is PEC Zwolle voorlopig de nummer twee van de Eredivisie. Een situatie die ze niet…

 17. Controversiële penalty helpt PEC Zwolle op weg tegen NAC 20:25

  Controversiële penalty helpt PEC Zwolle op weg tegen NAC

  PEC Zwolle blijft nog altijd keurig meedraaien in de subtop van de Eredivisie. De Blauwvingers wonnen in een weinig hoogstaande…

 18. Bayern speelt matig, maar wint wel van tiental HSV 20:24

  Bayern speelt matig, maar wint wel van tiental HSV

  In de Bundesliga is Bayern München op gelijke hoogte gekomen met Borussia Dortmund. Met Arjen Robben in de basis overtuigde de…

 19. Valencia is echt terug en bindt ook Sevilla aan de zegekar 20:23

  Valencia is echt terug en bindt ook Sevilla aan de zegekar

  Na enkele jaren afwezig te zijn geweest is Valencia dit seizoen echt terug in de Spaanse top. De club uit de sinaasappelstad…

 20. Buitenland: monsterzege Sampdoria, Betis herstelt zich 19:54

  Buitenland: monsterzege Sampdoria, Betis herstelt zich

  Achter de traditionele topploegen in de Serie A is Sampdoria uitstekend bezig. De club uit Genoa staat na acht wedstrijden op de…

 21. Van Halst: "FC Twente is alleen met Verbeek in gesprek" 19:46

  Van Halst: "FC Twente is alleen met Verbeek in gesprek"

  Dat Gertjan Verbeek en FC Twente met elkaar in gesprek zijn, is al even bekend. De Tukkers richten zich volledig op de…

 22. Video: El Ahmadi heeft zin in Klassieker van zondag 19:39

  Video: El Ahmadi heeft zin in Klassieker van zondag

  De eerste Klassieker van dit seizoen staat zondag op het programma, als Feyenoord en Ajax het in Rotterdam tegen elkaar op…

 23. Guardiola blijft winnen: "We zijn waar we willen zijn" 19:21

  Guardiola blijft winnen: "We zijn waar we willen zijn"

  Manchester City blijft op stoom in de Premier League. Zaterdag werd ook de negende competitiewedstrijd in winst omgezet…

 24. Mourinho na 2-1 verlies: "Maar één team was er klaar voor" 19:12

  Mourinho na 2-1 verlies: "Maar één team was er klaar voor"

  Manchester United had voor dit weekend pas slechts een tegengoal in de Premier League geïncasseerd. Maar zaterdag moest doelman…

 25. AS Monaco boekt kleine overwinning tegen SM Caen 18:51

  AS Monaco boekt kleine overwinning tegen SM Caen

  In de Ligue 1 geeft AS Monaco deze speelronde niet nog meer terrein prijs aan Paris Saint-Germain. De regerend landskampioen won…

 26. Bosz baalt van gemiste kansen: "Dat is doorslaggevend" 18:46

  Bosz baalt van gemiste kansen: "Dat is doorslaggevend"

  Borussia Dortmund heeft zaterdag voor de derde keer op rij niet gewonnen. Het team van Peter Bosz kwam bij Eintracht Frankfurt…

 27. Messi kan contract voor het leven tekenen bij Barcelona 18:17

  Messi kan contract voor het leven tekenen bij Barcelona

  In navolging van Andrés Iniesta kan ook Lionel Messi een speciale verbintenis signeren bij FC Barcelona. De Argentijnse…

 28. United verliest bij Huddersfield, Man City dendert door 17:54

  United verliest bij Huddersfield, Man City dendert door

  Een week na het gelijkspel bij Liverpool is Manchester United voor het eerst dit seizoen kopje onder gegaan in de Premier…

 29. Slechte week voor Bosz, die wederom averij oploopt 17:24

  Slechte week voor Bosz, die wederom averij oploopt

  Met Borussia Dortmund schoot Peter Bosz uit de startblokken, maar inmiddels is er wat zand in de motor van de geel-zwarte…

 30. Video: Martens en Miedema kijken samen naar foto's 16:50

  Video: Martens en Miedema kijken samen naar foto's

  Voor Vivianne Miedema en Lieke Martens was het een topzomer, waarin de twee Oranje Leeuwinnen met Nederland Europees Kampioen…

 31. Jesus, Mbappé en Dembélé maken kans op Golden Boy Award 16:35

  Jesus, Mbappé en Dembélé maken kans op Golden Boy Award

  Op deze zaterdag is duidelijk geworden welke drie spelers nog kans maken om de Golden Boy Award te winnen. Talenten Gabriel…

 32. Mahi: "Ik heb spijt van mijn emotionele uitbarsting" 16:12

  Mahi: "Ik heb spijt van mijn emotionele uitbarsting"

  Mimoun Mahi is een belangrijke speler voor FC Groningen, maar komt in ieder geval komende week niet in de plannen van trainer…

 33. Lazio slaat slag en houdt topscorer Immobile aan boord 15:48

  Lazio slaat slag en houdt topscorer Immobile aan boord

  Lazio Roma heeft dit weekend buiten de krijtlijnen een fraaie slag geslagen. De club uit de Italiaanse hoofdstad heeft met…

 34. Watford laat Chelsea op Stamford Bridge met schrik vrijkomen 15:32

  Watford laat Chelsea op Stamford Bridge met schrik vrijkomen

  Watford heeft verzuimd Chelsea dieper in de penarie te drukken. De verrassing van dit Premier League-seizoen bleef met lege…

 35. Wuytens: "Utrecht en Heerenveen zijn gelijkwaardig aan ons" 15:00

  Wuytens: "Utrecht en Heerenveen zijn gelijkwaardig aan ons"

  Stijn Wuytens weet wat hem zondag te doen staat in de subtopperclash tegen FC Utrecht: Cyriel Dessers en Jean-Christophe…

 36. Roda JC-icoon Hendriks (80) overleden aan hersenbloeding 14:21

  Roda JC-icoon Hendriks (80) overleden aan hersenbloeding

  Arnold 'Nol' Hendriks is overleden. Roda JC meldt dat hun clubicoon zaterdagochtend op tachtigjarige leeftijd aan de gevolgen…

 37. Ajax onder 19 geeft Feyenoord pak slaag in mini-Klassieker 14:07

  Ajax onder 19 geeft Feyenoord pak slaag in mini-Klassieker

  Ajax onder 19 heeft in de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord hard uitgehaald. De Amsterdammers wonnen…

 38. Groningen zet Mahi en Idrissi per direct uit selectie 13:45

  Groningen zet Mahi en Idrissi per direct uit selectie

  Mimoun Mahi en Oussama Idrissi zijn door FC Groningen uit de selectie gezet. De club spreekt in een communiqué van…

 39. Dijks valt ook voor Klassieker buiten selectie van Ajax 13:24

  Dijks valt ook voor Klassieker buiten selectie van Ajax

  Mitchell Dijks is ook in De Klassieker tribuneklant bij Ajax. Marcel Keizer heeft de linksback wederom niet nodig. Dijks behoort…

 40. NEC-bekende Szélesi tijdelijk aan het roer bij Hongarije 13:05

  NEC-bekende Szélesi tijdelijk aan het roer bij Hongarije

  Zoltán Szélesi neemt als interim-bondscoach tijdelijk de honneurs waar bij Hongarije. Als speler heeft de 35-jarige voormalige…

 41. Onana: "We gaan naar De Kuip en gaan ze verslaan" 12:23

  Onana: "We gaan naar De Kuip en gaan ze verslaan"

  Andre Onana weet het zeker: Ajax gaat zondag winnen van Feyenoord. De doelman van de Amsterdammers toont zich in aanloop naar de…

 42. Van der Linden: "Volgens mij rode kaart van Groningen terecht" 11:43

  Van der Linden: "Volgens mij rode kaart van Groningen terecht"

  Jop van der Linden en Darryl Lachman analyseren de overwinning van Willem II bij FC Groningen (0-1).Bron: Willem II TV via…

 43. Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland 11:15

  Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

  In de vaderlandse Eredivisie is de Klassieker de uitsmijter van dit weekend. Ook in het buitenland staan verschillende mooie…

 44. Gudde: "Wanbeleid? Sorry hoor, maar dat neem ik niet serieus" 10:35

  Gudde: "Wanbeleid? Sorry hoor, maar dat neem ik niet serieus"

  Eric Gudde zette Feyenoord op veel vlakken weer op de kaart. Maar onder de supporters zijn de meningen over de vertrokken…

 45. Absalem (20) debuteert voor Groningen: "1-1 ons niet gegund" 09:54

  Absalem (20) debuteert voor Groningen: "1-1 ons niet gegund"

  FC Groningen verloor vrijdag met 0-1 van Willem II, maar voor Amir Absalem viel er toch iets positiefs te melden. De…

 46. El Ahmadi treft vriend Ziyech: "Toch wel beste van Eredivisie" 09:16

  El Ahmadi treft vriend Ziyech: "Toch wel beste van Eredivisie"

  Karim El Ahmadi treft zondag in De Klassieker zijn goede vriend Hakim Ziyech. De twee spelen samen bij de nationale ploeg van…

 47. Schöne beseft: "Ik moet me steeds opnieuw laten zien" 08:43

  Schöne beseft: "Ik moet me steeds opnieuw laten zien"

  Lasse Schöne komt altijd weer bovendrijven in de basis van Ajax. Het gebeurde onder Frank de Boer en Peter Bosz, en dit seizoen…

 48. Agüero weer inzetbaar na auto-ongeluk in Amsterdam 00:00

  Agüero weer inzetbaar na auto-ongeluk in Amsterdam

  Sergio Agüero is weer volledig hersteld nadat hij drie weken geleden een ribblessure opliep bij een auto-ongeluk in Amsterdam.…

 49. vrijdag 20 oktober 2017

 50. Faber hekelt slordig Groningen: "Je geeft de wedstrijd weg" 23:45

  Faber hekelt slordig Groningen: "Je geeft de wedstrijd weg"

  FC Groningen verloor vrijdagavond in eigen huis met 0-1 van Willem II. Dat betekent de derde keer puntenverlies op rij waardoor…

 51. Van de Looi: "Bij Barça was die goal de wereld overgegaan" 23:24

  Van de Looi: "Bij Barça was die goal de wereld overgegaan"

  Willem II pakte vrijdagavond op bezoek bij FC Groningen drie punten. Fran Sol tekende na een prachtige aanval van de Tilburgers…

 52. Pröpper draagt met assist bij aan ruime zege Brighton 22:55

  Pröpper draagt met assist bij aan ruime zege Brighton

  Brighton & Hove Albion had vrijdagavond weinig moeite met West Ham United. De bezoekers boekten een afgetekende 0-3 overwinning.…

Meer nieuws