Brazilië wint zonder te overtuigen van Chili

29 maart 2015, 18:02

Brazilië heeft ook zijn achtste wedstrijd in het tweede tijdperk van Dunga als bondscoach op winst afgesloten. Chili werd zondag in het Emirates Stadium in Londen met 1-0 verslagen. Net als de voorgaande zeven duels betrof het een oefenwedstrijd.

Groots was het allemaal niet wat Brazilië liet zien tegen Chili, maar een doelpunt van Roberto Firmino in de 71ste minuut volstond voor de zege. De speler van het Duitse Hoffenheim scoorde na een lange pass van achteruit van Danilo. Het was zo'n beetje de eerste en enige kans die de Brazilianen kregen tegen de Chilenen, die zelf ook niet veel creëerden. Wel liet Gary Medel zich voor rust van zijn slechtste kant zien, door op het lichaam van Neymar te gaan staan. De Braziliaan bleef kermend van de pijn op de grond liggen, maar speelde wel de volle negentig minuten.

Brazilië was donderdag al met 1-3 te sterk voor Frankrijk. Het land wist zijn laatste zeventien oefenduels allemaal winnend af te sluiten. De laatste nederlaag in een vriendschappelijke interland dateert van augustus 2013. Destijds zegevierde Zwitserland met 1-0 over de Zuid-Amerikanen.