Groep D: Polen morst, Duitsland en Schotland profiteren

29 maart 2015, 20:22   Bijgewerkt: 29 maart 2015, 23:18

De spanning om de tickets voor Euro 2016 is groot in groep D. Koploper Polen liep zondag in de uitwedstrijd tegen Ierland averij op (1-1), waardoor Duitsland en Schotland dichterbij kwamen. Die landen wonnen eerder op de dag van respectievelijk Georgië (0-2) en Gibraltar (6-1).

Met elf punten uit vijf wedstrijden gaat Polen nog wel aan kop in de poule, maar Duitsland en Schotland hebben slechts één punt minder. Ierland staat met acht punten op de vierde plaats en heeft ook nog alle kans op een EK-ticket.

Polen, met Ajacied Arek Milik in de basis, speelde geen beste wedstrijd in Dublin. Toch kwam het land van bondscoach Adam Nawa?ka in de 26ste minuut op voorsprong. De Ierse verdediger Marc Wilson liet zich de bal simpel ontfutselen, waarna Slawomir Peszko het leder hard in de verre hoek ramde (0-1). Shane Long bepaalde in blessuretijd de eindscore op 1-1 uit een hoekschop, die de Poolse verdedigers niet weg kregen. De Ieren kregen daarmee loon naar werken, aangezien ze in de tweede helft nadrukkelijk aanvielen en ook twee keer de paal raakten.

Door een rake penalty van Shaun Maloney kwam Schotland op Hampden Park in de achttiende minuut met 1-0 voor tegen Gibraltar. Kennelijk waren de Schotten nadat zij op voorsprong waren gekomen er met het hoofd niet helemaal bij, want nog geen minuut later werd het al weer gelijk omdat de organisatie achterin ontbrak bij het thuisland. Lee Casciaro schoof binnen voor Gibraltar en maakte daarmee het eerste doelpunt ooit voor het land in een EK-kwalificatieduel.

Een afgang bleef Schotland ruimschoots bespaard. Nog geen tien minuten later maakte Steven Fletcher er 2-1 van met een kopbal, waarbij Gibraltar-keeper Jamie Robba er niet heel goed uitzag. Maloney, opnieuw vanaf elf meter, en Steven Naismith bepaalden de ruststand op 4-1. In het laatste kwartier voltooide Fletcher zijn hattrick en legde daarmee de eindscore vast op 6-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen