Cruijff fileert Oranje: "Het was niet om aan te zien"

30 maart 2015, 07:25

In zijn column in De Telegraaf haalt Johan Cruijff hard uit naar Oranje, dat zaterdag op het nippertje een punt pakte in de thuiswedstrijd tegen Turkije in de EK-kwalificatie (1-1). Het spel van de nationale ploeg leek helemaal nergens naar, stelt de voormalig nummer veertien.

"Het Nederlands elftal was tegen Turkije niet om aan te zien", is de duidelijke taal van Cruijff. Hij maakt zich grote zorgen over het Nederlandse voetbal. "Na de eredivisie, Champions League en Europa League is het nu ook duidelijk waar we met het Nederlands elftal staan. Overal raakt onze rol uitgespeeld en ik vraag me af wanneer er eindelijk wat meer bellen gaan rinkelen. Want ook Oranje was tegen Turkije niet om aan te zien."

Ook bij de tactische keuzes van bondscoach Guus Hiddink plaatst Cruijff zijn vraagtekens. Zo begreep hij niet dat Jordy Clasie en Davy Klaassen niet in actie kwamen tegen de Turken. "Twee spelers die organisatorisch en tactisch meer in zich hebben dan het hele elftal van Turkije bij elkaar. Dan had misschien voorkomen kunnen worden dat na het inbrengen van Dost alle afvallende ballen voor de Turken waren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen