Nog één keer terug naar die prachtige wedstrijd in Brazilië

30 maart 2015, 14:16   Bijgewerkt: 30 maart 2015, 14:25

In de Amsterdam ArenA is het dinsdagavond Nederland tegen Spanje. Een oefenwedstrijd, maar het is een affiche dat altijd bijzondere herinneringen zal oproepen. Uiteraard vanwege de verloren WK-finale van 2010, maar zeker ook door de geweldige sportieve revanche vier jaar later. FCUpdate.nl gaat, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, nog één keer terug naar Brazilië.

Donderdag 12 juli 2014, Salvador

Een dag voor de wedstrijd mogen Spanje en Nederland alvast sfeer proeven in Salvador. Beide landen krijgen de mogelijkheid om te trainen in de Arena Fonte Nova, waar het duel gespeeld wordt. Namens Spanje schuift bondscoach Vicente del Bosque aan voor een persconferentie, waar hem uiteraard gevraagd wordt naar de huidige selectie van Oranje. Die is nogal anders dan vier jaar eerder, toen beide landen in Johannesburg de WK-finale speelden. Bij Spanje is daarentegen veel hetzelfde gebleven. "Bij Nederland is enorm veel veranderd, dat klopt. Bij ons niet, wij hebben een stabiele selectie. Maar onze spelers zijn niet geselecteerd op basis van hun resultaten uit het verleden, deze spelers zijn opgeroepen omdat we hiermee het WK denken te kunnen winnen. We zijn wereldkampioen en willen die titel de komende weken verdedigen", sprak hij.

Middenvelder Xavi twijfelt niet aan de klasse van het vernieuwde Oranje, niet in de laatste plaats omdat hij de coach van de Nederlandse ploeg goed kent en hoog heeft zitten. "Louis van Gaal is een uitstekende coach, die belangrijke veranderingen doorgevoerd heeft bij Oranje zonder te tornen aan de essentie van het Nederlandse voetbal. Om die reden is Nederland een heel gevaarlijke tegenstander", blikt hij vooruit op het duel.

Arena Fonte Nova

Arena Fonte Nova

Met zijn basiself zorgt Van Gaal niet voor opgetrokken wenkbrauwen, deze lag in de lijn der verwachtingen, met zijn optimisme wel. Want waar het hele land rekent op een slecht WK en er vanuit gaat dat Oranje na de groepsfase weer naar huis kan, laat de bondscoach weten te geloven in iets moois. "Ik ben geen waarzegger, ik kan niet zeggen dat we gaan winnen van Spanje. Maar wij zullen er alles aan doen om de verrassing van het toernooi te worden. Wij kunnen de halve finale of zelfs de finale van dit WK halen, daar geloof ik heilig in."

Vrijdag 13 juni 2014, Salvador

Zaterdag 14 juni 2014, Rio de Janeiro

Sneijder speelde tegen Spanje zijn honderdste interland. Hij was zich direct bewust van de historische waarde van het duel in Salvador. "Ik denk dat als je mensen over twintig, 25 of zelfs dertig jaar naar deze wedstrijd vraagt, iedereen het nog weet. Deze wedstrijd zal lang het in geheugen blijven. Maar hoe groot deze wedstrijd was, ten opzichte van andere wedstrijden die we op EK's of WK's hebben gespeeld, heeft ook te maken met het restant van dit toernooi. Dat moeten we afwachten. Het toernooi duurt langer dan één of twee wedstrijden."

Bekijk hier een samenvatting van de WK-wedstrijd Spanje-Nederland uit 2014

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen