Conte gaat door: "Hard werken kennelijk uitzondering"

31 maart 2015, 09:13

Antonio Conte legt de kritiek op zijn handelswijze als bondscoach van Italië naast zich neer en gaat door. De voormalig trainer van Juventus laat in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Engeland weten dat hij niet zal stoppen, iets dat afgelopen weekend nadrukkelijk gesuggereerd werd in Italiaanse media.

Conte kreeg in Italië de wind van voren nadat Juventus-middenvelder Claudio Marchisio een op het oog zware knieblessure opliep tijdens een training met de nationale ploeg. Gesteld werd dat Conte veel te zwaar trainde en fans van Juventus, nota bene zijn oude club, bedreigden de bondscoach met de dood. Opmerkelijk genoeg bleek de blessure van Marchisio uiteindelijk wel mee te vallen, hij kan mogelijk binnenkort alweer voetballen.

Als gevolg van de bedreigingen overwoog Conte zijn functie neer te leggen, maar inmiddels lijkt dat geen optie meer voor hem. Hij gaat door, op zijn manier. "Ik hoorde dat ik te hard zou trainen. Geen idee wat ik daarop moet zeggen. Hard trainen zou normaal moeten zijn, hier is het kennelijk een uitzondering", bromt hij.

"Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik ga door met mijn werk", vervolgt de oud-middenvelder. "Grote dromen worden niet vanzelf waargemaakt, daar moet je hard voor werken. Samen gaan we verder met deze klus."

Met de nationale ploeg van Italië ligt Conte voorlopig overigens prima op koers voor een EK-ticket.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen