Kluivert hoopt bij Curaçao op Oranje-international Anita

3 april 2015, 08:20

Bondscoach Patrick Kluivert van Curaçao hoopt op korte termijn te kunnen beschikken over Vurnon Anita. De middenvelder van Newcastle United is op basis van zijn afkomst speelgerechtigd voor Curaçao, maar speelde in het verleden drie duels voor Oranje: twee oefenduels en één EK-kwalificatiewedstrijd.

Met name die EK-kwalificatiewedstrijd, in september 2010 thuis tegen Finland, zit Kluivert en Anita nu dwars. "Vurnon heeft bijna vijf jaar geleden één EK-kwalificatiewedstrijd voor Nederland gespeeld. Hij wil heel graag voor Curaçao uitkomen, maar de FIFA houdt dat tot dusver tegen. We kijken of er nog een manier is om hem voor het treffen met Cuba speelgerechtigd te krijgen", zegt bondscoach Kluivert in De Telegraaf.

Zonder Anita won Curaçao in de eerste kwalificatieronde nipt van Montserrat, de volgende tegenstander op weg naar het WK is Cuba. "Die duels hoop ik ook over Leandro Bacuna, Eloy Room, Roly Bonevacia en Elson Hooi te kunnen beschikken, die er dit keer om verschillende redenen niet bij waren", aldus Kluivert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen