Oranje Leeuwinnen buigen in slotfase voor IJsland

4 april 2015, 21:08

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zaterdag in een oefeninterland verloren van IJsland. In het IJslandse Korinn kwamen de Oranje Leeuwinnen nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis: 2-1.

Sherida Spitse (foto) opende in de zeventiende minuut de score voor Nederland. In het tweede bedrijf trok IJsland het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in de laatste twintig minuten in doelpunten van Jónsdóttir en Gunnarsdóttir. Laatstgenoemde scoorde uit een penalty.

"De eerste tien minuten waren we zoekende, maar vervolgens namen we het spel over. We creëerden kansen, waren de bovenliggende partij en maakten een goed doelpunt. We kregen daarna zelfs mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen", analyseert bondscoach Roger Reijners in een KNVB-persbericht. Na de pauze waren de rollen tussen Oranje en IJsland omgedraaid. "Je moet iets met die voorsprong doen. IJsland stond op achterstand en moest meer risico gaan nemen. We lieten het achterwege om dwingend vooruit te gaan spelen. Bij de tegendoelpunten werd er slecht verdedigd. Dit zijn zaken die we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden."

De Oranje Leeuwinnen oefenen komende woensdag nabij Oslo tegen Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen