Van Gaal blij met winst en kust matchwinner Herrera

5 april 2015, 00:24

Louis van Gaal is blij dat Manchester United drie doelpunten heeft gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa (3-1), aangezien de bezoekers uit Birmingham de ruimtes klein hielden. Door de winst zijn The Red Devils opgeklommen naar de derde plaats in de Premier League, al kan Manchester City maandag, uit tegen Crystal Palace, nog passeren.

"Ik denk dat we beter hadden kunnen spelen, maar ik wist van tevoren dat het heel lastig zou worden en dat zij (Aston Villa, red.) heel defensief zouden spelen", zegt Van Gaal tegen Manchester United TV. "Ik ben heel blij dat we drie doelpunten hebben kunnen maken, want dat is niet zo eenvoudig tegen een ploeg die defensief zo goed georganiseerd is."

"Maar als manager wil je altijd meer, dat we een hoger baltempo hanteren. Maar goed, ik ben heel blij met de overwinning", aldus Van Gaal. Ander Herrera was met twee goals de matchwinner, tot tevredenheid van zijn Nederlandse oefenmeester. "Hij heeft een heel goede traptechniek, maar op de training heb ik tegen hem gezegd dat hij de bal eerst moet controleren voordat hij schiet." Dat deed Herrera ook bij de 1-0. "In de rust heb ik hem gekust omdat hij de bal voor de eerste keer in zijn leven eerst controleerde en toen pas schoot."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen