AZ-verdediger Luckassen over flater: "Raakte de bal verkeerd"

5 april 2015, 15:20

Met een curieus eigen doelpunt hielp Derrick Luckassen Feyenoord in het zadel. De verdediger van AZ werkte een voorzet van Miquel Nelom al na iets meer dan twee minuten achter zijn eigen keeper. Hierdoor kwam Feyenoord op een 0-1 voorsprong, wat de inleiding bleek voor een simpele 1-4 zege.

"Er kwam een voorzet, die wilde ik verwerken", zegt Luckassen in gesprek met de verzamelde media over zijn misser. "Maar ik raakte de bal niet goed en hij verdween in het doel." De jonge verdediger wil geen excuses aanvoeren voor zijn merkwaardige flater. De suggestie dat het veld misschien niet in opperbeste staat was en de bal daardoor anders rolde, wijst hij af. "Ik raakte de bal gewoon niet goed."

De 19-jarige Luckassen speelde tegen Feyenoord op de plek van de geblesseerde Wesley Hoedt. Het was al zijn tiende basisplek van dit seizoen en dus wilde hij ook plankenkoorts niet aanvoeren als reden voor zijn ongelukkige optreden. "Ik had normale spanning, zoals voor elke wedstrijd. Geen zenuwen."

Na zijn eigen goal kreeg Luckassen bij vlagen de hoon van het Alkmaarse publiek over zich heen, meerdere keren reageerden de fans cynisch op een goede actie van de verdediger. "Dat heb ik niet meegekregen", zegt hij. "Ik ben gewoon doorgegaan met mijn wedstrijd. In de tweede helft ging het gelukkig wat beter, al was de wedstrijd toen natuurlijk al wel gespeeld."