Schalke lijkt CL-voetbal uit het hoofd te kunnen zetten

5 april 2015, 17:28

De nummers vijf en zes van de Bundesliga waren zondagmiddag aan elkaar gewaagd. FC Augsburg en Schalke 04 kwamen in een onderling duel niet tot scoren, waardoor Schalke één puntje boven de concurrent blijft staan op de ranglijst. Die Königsblauen hebben op basis van de huidige stand recht op een plaats in de groepsfase van de Europa League, Augsburg stroomt als het zo blijft in de voorrondes van het Europese toernooi in.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen ongeveer evenveel gevaar wisten te stichten. Schalke had iets meer balbezit, maar kon dit niet omzetten in een doelpunt. De club uit Gelsenkirchen blijft door het doelpuntloze gelijkspel acht punten achter nummer vier Bayer Leverkusen staan. Champions League-voetbal lijkt zodoende een lastig verhaal te worden voor de formatie van coach Roberto Di Matteo. Augsburg staat twee punten voor op nummer zeven 1899 Hoffenheim.

Het was een treffen tussen de Nederlander Paul Verhaegh (Augsburg) en Klaas-Jan Huntelaar (Schalke). Beide spelers maakten de negentig minuten vol. Oud-PSV'er Tim Matavz kwam in de slotminuten binnen de lijnen bij Augsburg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen