Wereldgoal Defoe helpt Advocaat aan derbywinst

Ger
5 april 2015, 18:56   Bijgewerkt: 5 april 2015, 19:02

Dick Advocaat kan na de zege in de beladen Tyne-Wear derby even niet meer stuk bij Sunderland. Onder leiding van de oud-bondscoach van Oranje werd voor eigen publiek rivaal Newcastle United met 1-0 verslagen. Door de overwinning klimt Sunderland naar de vijftiende plaats in de Premier League.

De ploeg van Advocaat kon de zege in de burenruzie goed gebruiken. Sunderland stond tot deze speelronde zeventiende, net boven de streep. De onderste drie ploegen vliegen er rechtstreeks uit in de Engelse competitie. De voortekenen waren echter gunstig voor The Black Cats in aanloop naar het duel met Newcastle. De afgelopen vier edities werden allemaal gewonnen door Sunderland. In het thuisdebuut van Advocaat volgde de vijfde opeenvolgende zege.

Jermain Defoe kroonde zich tot matchwinner met een prachtige uithaal vlak voor rust. De 32-jarige aanvaller verschalkte doelman Tim Krul met een volley in de bovenhoek. Bij Newcastle deed ook oud-Feyenoorder Daryl Janmaat vanaf het begin mee. Advocaat deed een beroep op Patrick van Aanholt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen