Titelhouder Manchester City verliest weer en staat vierde

6 april 2015, 22:57   Bijgewerkt: 6 april 2015, 23:19

Manchester City begon de 31ste speelronde van de Premier League als nummer twee van de ranglijst, maar staat na de wedstrijd tegen Crystal Palace op de vierde plaats. De titelhouder verloor vanavond (maandag) namelijk met 2-1 van de ploeg uit Londen, waardoor de formatie van Manuel Pellegrini een achterstand heeft op Arsenal en Manchester United, waartegen volgende week gespeeld wordt.

Een razendsnelle tegentreffer bleef City dus bespaard, al zocht de ploeg wel de kleedkamer in de pauze wel op met een achterstand. Glenn Murray liet het stadion tien minuten voor rust ontploffen door voor de 1-0 te tekenen. Hij deed dat uitgerekend in een fase waarin The Citizens de betere partij was. Zo kreeg David Silva een levensgrote kans, die hij onbenut liet door goed keeperswerk van Speroni, en raakte Sergio Agüero met een prima schuiver de paal.

In de laatste fase van het duel ging de regerend kampioen aanvallender en opportunistischer spelen en dat wierp een kwartier voor tijd zijn vruchten af. Middenvelder Yaya Touré schoot de bal na een fraaie actie hard in lange hoek binnen, waardoor het in de slotfase nog spannend werd. Toch slaagde de ploeg van Manuel Pellegrini er niet in om de gelijkmaker te produceren en het verliest hierdoor de concurrenten enigszins uit het oog.

De nederlaag op Selhurst Park was voor City alweer de vierde in dit kalenderjaar. De titel lijkt sowieso uit beeld, maar ook de strijd om Champions League-tickets is nog spannend. Komende zondag reist Manchester City af naar stadgenoot en rivaal Manchester United, dat één punt meer heeft. Toch zal de formatie van Louis van Gaal met meer zelfvertrouwen aan de aftrap staan. Die ploeg won namelijk de laatste vijf competitieduels, terwijl Man City op tweede paasdag een nieuwe dreun te verwerken heeft gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen