Niemand snapt Marco van Basten

15 mei 2006, 10:09

In een land met zestien miljoen bondscoaches, is niemand er in geslaagd om Marco van Basten te doorgronden. De afgelopen weken waagden ruim tienduizend mensen op FCUpdate.nl een gokje om de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal te voorspellen, waarbij we meer dan vijfduizend unieke combinaties binnenkregen. Toch wist Van Basten het beter: zijn uiteindelijke selectie werd door helemaal niemand goed voorspeld.

Ruim drie weken geleden publiceerden wij een lijst met vijftig spelers. Uit deze lijst konden bezoekers van FCUpdate.nl de definitieve selectie van Oranje, zoals zij dachten dat Van Basten hem zou presenteren, uitkiezen. Duizenden voetbalfans speelden mee, in de hoop het selectiebeleid van Marco van Basten te hebben doorgrond. Zoals wel vaker in de afgelopen jaren kwam Van Basten echter uiteindelijk met een selectie die niemand verwacht had.

Marco van Basten

Marco van Basten

Vandaag zullen we gaan bekijken wie er het meest dicht in de buurt zat, dat wil zeggen wie 22 van de 23 namen goed had. In het geval dat meerdere mensen 22 goede namen hadden, zal door middel van loting bepaald worden wie er aan de haal gaat met twee kaarten voor het oefenduel tussen Nederland en Kameroen, eind mei in Rotterdam.

De definitieve selectie van Marco van Basten:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Johnny Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ) en André Ooijer (PSV).

Middenveld: Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen