Brama springt in de bres voor vertrokken Munsterman

7 april 2015, 08:59

Wout Brama keert vanavond (dinsdag) met PEC Zwolle terug bij FC Twente, de club waar hij zestien jaar speelde. Bij de Tukkers vertrok voorzitter Joop Munsterman afgelopen week per direct. Onder zijn bewind boekte Twente mooie successen, maar hij laat een flinke financiële puinhoop achter in Enschede. Brama neemt het voor de afgetreden preses op.

"Ik weet natuurlijk niet precies wat er allemaal is gebeurd, maar hij is niet als enige verantwoordelijk voor de huidige situatie. Bij FC Twente heeft iedereen jarenlang achter Joop aangelopen. Dan vind ik het niet correct en niet eerlijk dat hij nu ineens de grond wordt ingetrapt", zegt Brama in De Telegraaf. "Joop stond voor mij en de rest van de spelersgroep altijd klaar. Toen ik nog in de jeugd speelde, was de club bijna failliet. Dankzij hem ben ik met FC Twente kampioen geworden. Zo zal ik hem altijd blijven herinneren."

De sentimenten tussen Brama en Twente worden vandaag even opzij geschoven, de halve finale van de beker is alles dat telt. "Ik wil met PEC naar de finale. FC Twente mag van mij heel veel bereiken en weer heel goed gaan presteren, maar vandaag natuurlijk niet. Door het thuisvoordeel en de onrust binnen de club ligt de druk meer bij FC Twente dan bij ons. Ik kom nog geregeld op het stadion in Enschede, maar veel contact met de spelers van FC Twente heb ik niet in de aanloop naar dit bekerduel. Zo zit ik niet in elkaar. Ik zie ze vanavond wel en dan ga ik er met PEC volle bak in", besluit Brama.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen