Lieder en Slory uit beeld: "Bezig met volgend seizoen"

7 april 2015, 10:33

Nu de degradatiestrijd verloren lijkt te zijn, kan het vizier bij FC Dordrecht al op het volgende seizoen gericht worden. De promovendus kan zich na één jaar eredivisievoetbal opmaken voor een terugkeer in de Jupiler League, aangezien de achterstand van acht punten op nummer zeventien Go Ahead Eagles schier onoverbrugbaar is. Het heeft de clubleiding ertoe doen besluiten om alvast te doorselecteren.

De jeugd krijgt een kans bij Dordrecht, wat betekent dat ervaren krachten als Mart Lieder en Andwele Slory naar het tweede elftal worden teruggezet. Jongens als Anthony Biekman (20) en Everon Pisas (20) krijgen de voorkeur. "Het is niet zo dat we nu al opgeven", zegt technisch directeur Marco Boogers in gesprek met Voetbal International. "Maar we zijn wel bezig met volgend seizoen. We kijken welke jongens in aanmerking komen voor een plekje in de selectie."

Boogers vindt de keuze eenvoudig te verklaren. "Het is toch heel logisch om talentvolle jongens een kans te geven? Dat doen ze bij clubs als Ajax en Feyenoord ook. We kiezen nu voor talentvolle jongens die hier volgend jaar ook nog onder contract staan", aldus de technisch directeur. Lieder heeft een aflopend contract en ook Slory mag voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen