Schreuder: "Richten ons weer op de competitie"

8 april 2015, 07:32

Drie dagen nadat het de competitiewedstrijd tegen PSV (0-5) liet lopen, zit er voor FC Twente niets anders op dan zich toch weer op de nationale competitie te richten. De Tukkers zetten de afgelopen dagen vol in op een plek in de bekerfinale, maar verloren in de halve eindstrijd dinsdag na strafschoppen van PEC Zwolle.

"We hadden een kans om de finale te halen en die kans hebben we niet gepakt. Dat is heel teleurstellend, de spelers hebben alles gegeven, maar het was niet goed genoeg", zegt trainer Alfred Schreuder van FC Twente op de officiële website van de ploeg uit Enschede.

"Van beide kanten was het vandaag geen beste wedstrijd", analyseert hij het bekerduel met Zwolle. "In de eerste helft was het van onze kant niet goed genoeg, dat kwam ook doordat de ruimtes klein waren en Zwolle heel compact speelde. Het was ook wat te voorspelbaar. In de tweede helft waren we de betere ploeg en volgde er een onlogische achterstand. Dat maakten we wel meteen weer goed, dat was positief. De ruimtes werden daarna groter en het kon beide kanten op. In de verlenging was vervolgens de energie uit beide ploegen."

Na strafschoppen bleek PEC te sterk en dus zit het bekeravontuur erop. "Vanaf morgen richten we ons weer op de competitie. We spelen nog vijf wedstrijden en kunnen daarin vijftien punten halen. Daar moeten we als team voor gaan. Als Zwolle de beker wint, geeft ook de achtste plaats nog recht op play-offs. Als sportman moet je er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. We moeten het als team gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen