FC Groningen in bekerfinale na ruime zege op Excelsior

Ger
8 april 2015, 21:51   Bijgewerkt: 8 april 2015, 22:08

FC Groningen heeft zich voor de tweede keer in de clubhistorie geplaatst voor de bekerfinale. Voor eigen publiek werd de halve eindstrijd tegen Excelsior met 3-0 gewonnen. De twee onderlinge competitieduels tussen de nummers elf en veertien van de Eredivisie eindigden dit seizoen nog in 1-1. In de finale nemen de Groningers het begin mei op tegen bekerhouder PEC Zwolle.

Bij afwezigheid van De Leeuw beschikt trainer Erwin van de Looi niet over een passend alternatief, zo werd al tijdens eerdere wedstrijden duidelijk. Tegen Excelsior stond Danny Hoesen in de spits, maar de oud-Ajacied toont zich in Groningse dienst allerminst een afmaker. Het was dan ook niet geheel verrassend dat de openingstreffer tegen Excelsior werd gemaakt door een speler uit een andere linie. Note bene rechtsback Hans Hateboer schoot na een combinatie met Tjaronn Chery raak. Hij was daarmee al de elfde doelpuntenmaker van FC Groningen dit seizoen in de beker.

Met de 1-0 kreeg de thuisploeg vlak voor rust eigenlijk meer dan het op basis van het slordige spel verdiende. Excelsior was weliswaar niet veel beter, maar de Kralingers dwongen wel meer kansen af. Tot frustratie van coach Marinus Dijkhuizen hadden zijn spelers hun vizier echter niet op scherp staan. Ninos Gouriye had al vroeg moeten scoren toen hij oog in oog met doelman Sergio Padt kwam te staan, maar zijn zwakke inzet hobbelde voorlangs. Ook Rick Kruys wist later met een kopbal de touwen niet te vinden.

Door de overwinning plaatst FC Groningen zich voor de tweede keer in de clubhistorie voor de finale van het bekertoernooi. Alleen in 1989 speelde de ploeg ook om de trofee. PSV zegevierde destijds met 4-1. De opponent op 3 mei is deze keer PEC Zwolle, dat dinsdag na strafschoppen in Enschede won van FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen