Coutinho schiet Liverpool naar halve eindstrijd FA Cup

8 april 2015, 22:43

Liverpool heeft woensdagavond een ticket voor de halve finale van de FA Cup gegrepen. Nadat de ploeg van manager Brendan Rodgers op het eigen Anfield niet verder was gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel, wist het de replay tegen Blackburn Rovers met 0-1 te winnen. The Reds mogen het dankzij de winst op 19 april opnemen tegen Aston Villa. Deze halve eindstrijd wordt op Wembley afgewerkt.

Met liefst 6.000 meegereisde fans wist Blackburn een nieuwe ontmoeting uit het vuur te slepen in Liverpool. Met de steun van het eigen publiek hoopten The Rovers vervolgens op Ewood Park voor een sensatie te kunnen zorgen. Ze weerden zich kranig, maar moest uiteindelijk wel hun meerdere erkennen in Liverpool. Philippe Coutinho schoot de nummer vijf van de Premier League in de tweede helft naar een 0-1 overwining.

Het is een prima prestatie van Liverpool, aangezien Steven Gerrard, Martin Skrtel en Emre Can geschorst waren voor de return tegen Blackburn. Bovendien was Mario Balotelli geblesseerd en viel Mamodou Sakho in de eerste helft al uit vanwege fysiek ongemak. Ondanks de gehavende selectie herpakte Liverpool zich na de 4-1 nederlaag tegen Arsenal van afgelopen weekend. Het in de wacht slepen van Champions League-voetbal wordt zeer lastig voor de club uit de stad van de Beatles, maar winst van de FA Cup zou veel goed maken. In 2012 pakte Liverpool voor het laatst een prijs, toen werd de League Cup gewonnen met manager Kenny Dalglish.

De andere halve finale gaat tussen Championship-club Reading FC en Arsenal en wordt op 18 april gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen