Hattrick en mijlpaal Zlatan helpen PSG naar bekerfinale

8 april 2015, 23:17

Paris Saint Germain blijft op vier fronten meestrijden. Onder aanvoering van een ontketende Zlatan Ibrahimovic wist de ploeg uit Parijs ten koste van Saint-Etienne door te stomen naar de finale van de Coupe de France. De Zweedse vedette maakte niet alleen hattrick, maar wist ook een magische grens te overschrijden.

De Coupe de France geldt als het belangrijkste bekertoernooi in Frankrijk, voor de Coupe de la Ligue. In het 'tweede' bekertoernooi wist PSG al door te gaan. De formatie van coach Laurent Blanc zit ook nog in de Champions Leauge en strijdt ook volop mee om de titel in de Ligue 1. Woensdagavond werd St. Etienne met 4-1 kopje onder gedrukt in de beker. Door de zege van PSG mag AJ Auxerre, de tegenstander in de finale, zich opmaken voor Europees voetbal.

Ibrahimovic eiste een hoofdrol op. Hij maakte eerst vanuit een strafschop de 1-0 voor PSG. Op zich niet bijzonder, maar het was een gedenkwaardige treffer. Hij tikte namelijk de honderd treffers aan voor de club uit de Franse hoofdstad. Later in de wedstrijd maakte hij, na de 1-1 van de tegenstander en de 2-1 van Ezequiel Lavezzi, het 101ste en 102de doelpunt in het shirt van de Franse toplub. Hij is nog zeven doelputen verwijderd van all-time topscorer Pedro Pauleta.

Bij St. Etienne deed Ricky van Wolfswinkel niet mee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen