Cocu over herstel Arias: "Gaat nog wel even duren"

9 april 2015, 07:47

PSV is dicht bij het veroveren van de landstitel, maar het is nog maar de vraag of Santiago Arias op het veld staat in de kampioenswedstrijd. De Colombiaanse rechtsback is al sinds begin maart uitgeschakeld met een voetblessure en het einde van zijn herstel is nog niet in zicht.

"Het gaat nog wel even duren. Het is een lastige blessure", erkent PSV-trainer Phillip Cocu in gesprek met De Telegraaf. "Als zijn voet is hersteld, zal hij ook weer tijd nodig hebben om op te trainen en wedstrijdfit te worden."

Arias is een uitzondering bij PSV, verder beschikt Cocu zo aan het einde van het seizoen over een topfitte selectie. Geen toeval, denkt de oefenmeester. "We hebben dit seizoen bewust veel getest en gemeten om de belasting van de spelers in de gaten te houden. In bepaalde fases van het seizoen hebben we daar rekening mee gehouden door spelers af en toe rust te geven. Ook hebben we geleerd van vorig seizoen, toen we wel veel blessures hadden, door sommige prikkels anders te leggen. Natuurlijk speelt ook geluk een rol, want traumablessures door een schop of een botsing kun je niet voorkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat onze aanpak een positieve invloed heeft gehad op het aantal spierblessures."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen