Swinkels gaat ervoor: "Niets mooiers dan promoveren"

10 april 2015, 11:30

Na een vervelende breuk met Lierse SK, waar hij afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van het jaar, meldde Arjan Swinkels zich in de winter bij Roda JC. De verdediger, die bij Willem II nog steeds een cultheld is, hoop dat hij met de club uit Kerkrade promotie naar de Eredivisie kan bewerkstelligen.

Roda JC staat momenteel op plaats drie in de Jupiler League, zeven punten achter FC Eindhoven en één punt voor FC Volendam. De Limburgers maken zich op voor de play-offs om promotie. "Wij zijn zomaar in staat zijn om te promoveren, al moeten we er niet vanuit gaan dat we de beste zijn", zegt Swinkels op de clubwebsite. "Roda JC is een heel professionele club die in de Eredivisie thuishoort. Dat merk je aan alles. Wij als spelersgroep moeten er daarom voor zorgen dat Roda JC volgend seizoen weer op het hoogste niveau actief is. In het voetbal is er niets mooiers dan promoveren."

Swinkels voelt zich op zijn plek bij Roda JC. "Dat heeft vooral met de structuur van de club te maken waar alles een stuk beter is geregeld. Daarnaast was de voertaal bij Lierse, vanwege de komst van veel Afrikaanse spelers, voornamelijk Frans. Hier spreekt iedereen Nederlands en daar komt bij dat ik in het verleden bij Willem II al met Bart Biemans, Marc Höcher, Danny Schreurs en Frank Demouge heb samengespeeld", aldus de verdediger.

Wisselvalligheid is dit seizoen troef bij Roda JC. "Duidelijk is dat wij het lastig hebben tegen lager geklasseerde ploegen die op de counter spelen. Tegen dat soort teams moeten we minder naïef zijn en minder ruimtes weggeven. Daarnaast moeten we scherper zijn voor de goal. Zelfs tegen Telstar hadden we na de 3-0 achterstand nog kunnen winnen als we de kansen beter hadden benut", stelt Swinkels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen