Vd Brom: "Nemen de duels tot de play-offs niet voor lief"

10 april 2015, 15:02   Bijgewerkt: 10 april 2015, 15:17

John van den Brom kan zaterdagavond in de pittige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen wegens blessures nog niet beschikken over Wesley Hoedt en Jan Wuytens. Zonder de twee linksbenige verdedigers gaat AZ op zoek naar eerherstel, omdat er vorige week in het eigen AFAS Stadion met 1-4 verloren werd van Feyenoord.

Door het verlies van vorige week lijkt AZ de tweede plaats te kunnen vergeten. Theoretisch is het nog wel mogelijk. "En anders eindigen we natuurlijk liever vierde dan zevende", zegt Van den Brom op de clubwebsite. "Het gevoel bij een sportman is sowieso dat hij alles wil winnen. En als we play-offs moeten spelen, dan ga je die duels beter in na goede resultaten in de resterende vijf competitiewedstrijden. We nemen de wedstrijden tot de play-offs zeker niet voor lief."

Met Heerenveen treft AZ een wisselvallig presterende ploeg. "Of ze afwachtend gaan spelen? Ze hebben er in ieder geval de spelers voor om te wachten op een fout van de tegenstander. Vervolgens kunnen ze in de omschakeling goed de ruimte bespelen. Ook wij zullen compact spelen, want de afgelopen wedstrijden hebben we teveel goals tegen gekregen omdat we te 'open' stonden. En ook wij hebben spelers om in de omschakeling te kunnen toeslaan", stelt Van den Brom.

"Maar behalve het compacter spelen, zitten we niet in een situatie om te gaan experimenteren", vervolgt de trainer van AZ. "Dan zouden we namelijk niet overtuigd zijn van hetgeen we de afgelopen maanden gedaan hebben. In die periode hebben we namelijk veel punten gepakt", weet Van den Brom.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen