PSV'ers thuis voor de buis: "Misschien gooien we er appje uit"

10 april 2015, 23:21

Jaren snakte PSV naar het kampioenschap, maar op het moment dat de eerste titel sinds 2008 een feit is, zit de complete selectie mogelijk verspreid over het land voor de buis. Er wordt zaterdag namelijk niet gezamenlijk naar de competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax gekeken. Mochten de Amsterdammers dat duel verliezen, dan is de strijd om de titel beslist in het voordeel van PSV.

De selectie van PSV heeft dit weekend, na de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1), vrijaf en coach Phillip Cocu en de spelers vonden het niet noodzakelijk om op een vrije avond bijeen te komen om naar Heracles Almelo-Ajax te kijken. "Door de spelers is aangegeven dat we dat niet gaan doen. Prima", reageert Cocu. "Je zou zulke dingen kunnen verplichten, maar daar geloof ik niet in. We zien elkaar maandag en ik zou het niet erg vinden als we dan kampioen zijn. Dan is ook lekker voor de maandagochtend", lachte hij.

Doelman Jeroen Zoet gaat de wedstrijd tussen Heracles en Ajax wel bekijken, geeft hij aan. Hij hoopt op een stunt van de ploeg uit Almelo. "Natuurlijk, dan zijn we kampioen. Hoe eerder, hoe beter." Toch ziet Zoet ook het voordeel in een zege van Ajax. "Dan kunnen we het volgende week hier op eigen veld tegen sc Heerenveen afmaken. Dat zou ook mooi zijn, om dan met een voorsprong toe te leven naar het laatste fluitsignaal."

Ook teamgenoot Luciano Narsingh heeft niet echt een voorkeur voor een bepaald scenario. Het karwei zelf kunnen afmaken vindt hij mooi, maar kampioen worden zonder te spelen zou de aanvaller ook prima vinden. "We wachten af. Ik ga rustig voor de buis zitten", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Hoe het ook loopt: vroeg of laat zijn we kampioen. Dat is het belangrijkste." Of de PSV'ers elkaar bij een mogelijk kampioenschap helemaal niet zien op zaterdagavond om het glas te heffen, weet Narsingh niet zeker. "Misschien gooi iemand er wel een appje uit met het idee om toch bij elkaar te komen", glimlacht hij. "Al is dat misschien niet zo makkelijk omdat we allemaal ergens anders wonen. Maar zoals ik al zei: we wachten gewoon af wat er gaat gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen