Barça geeft voorsprong weg, spanning in titelrace neemt toe

11 april 2015, 22:20   Bijgewerkt: 12 april 2015, 00:15

De titelstrijd in La Liga ligt weer helemaal open. Koploper FC Barcelona kwam zaterdag, ondanks een 0-2 voorsprong, niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Sevilla FC. Hierdoor liep de voorsprong op Real Madrid terug tot twee punten. De nummer twee van de ranglijst zegevierde eerder op de dag al met 3-0 over Eibar.

Sevilla-uit is voor elke ploeg in Spanje een lastige wedstrijd, maar aanvankelijk leek het erop dat FC Barcelona Andalusië met drie punten zou verlaten. De Catalanen waren in het eerste half uur heer en meester en bouwden in deze fase ook een 0-2 voorsprong op. Lionel Messi opende in de veertiende minuut de score in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Argentijn draaide de bal op aangeven van Neymar met links in de verre hoek, zeven minuten later zorgde de Braziliaanse assistgever uit een vrije trap voor de 0-2.

Zeven minuten voor de doelwissel kwam Sevilla terug in de partij dankzij een rake afstandsknal van Ever Banega, die houdbaar leek. Barça-keeper Claudio Bravo kreeg echter niet meer dan zijn vingertoppen tegen het leder en dat was niet afdoende. In de tweede helft had Sevilla het betere van het spel en met nog zes minuten op de klok kreeg de gastheer loon naar werken. In de omschakeling bepaalde Kevin Gameiro de eindstand op 2-2, waardoor het nog zeven leuke weken beloven te worden in de Spaanse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen