Groningen beloont zichzelf pas laat tegen slordig Cambuur

12 april 2015, 16:39

FC Groningen heeft de gewonnen bekerwedstrijd tegen Excelsior een goed vervolg gegeven in de competitie. In de eigen Euroborg won de thuisploeg na een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van Cambuur. Het was een wedstrijd vol kansen, doelpunten, strijd en slordige acties. Een lust voor het oog van de neutrale kijker.

In de competitie gaat dat echter niet zo vlekkeloos. Dan loopt het vaak wat stroever en vergeet de ploeg zichzelf te belonen voor het doel van de tegenstander. FC Groningen heeft alleen maar meer doelpunten gemaakt dan de laatste drie teams onderin. Ook ploegen als Heracles en Excelsior wisten dit Eredivisieseizoen vaker het net te vinden.

Op de tiende plek mag er meer verwacht worden van Groningen, en dat doen de fans dan ook. Ze eisen goals, strijd en spektakel, zoals dat wel in de beker wordt laten zien. Tjaronn Chery begreep die boodschap wel. De scorende middenvelder krulde de bal binnen een minuut in de kruising. Hij trapte zelfs met zijn 'verkeerde' been (rechts), maar dat was niet te zien. Chery zette daarmee zijn totaalscore op elf.

En met een beetje hulp van Cambuur werd het alsnog beloond voor de gretigheid en de inzet. Na een uur spelen werd het gelijk dankzij een goal van de jonge Simon Tibbling, die de bal van een aardige afstand laag in de verre hoek mikte. Het leek een prooi voor Nienhuis, maar hij reageerde te laat. Tien minuten voor tijd besliste Nick van der Velden als invaller de wedstrijd na een korte terugspeelbal van Cambuur-captain Mohamed El Makrini. Van der Velden lobde de bal bekeken in het doel: 3-2.