Roda spoelt 6-0 verlies weg met 7-0 zege, NEC wint ook

12 april 2015 – Vorige week ging Roda JC met een tennisscore onderuit bij Sparta Rotterdam (6-0), maar de Limburgers hebben zich zondagmiddag uitstekend herpakt na de afgang op Het Kasteel. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd Helmond Sport met maar liefst 7-0 afgedroogd. Kampioen NEC wist ook drie punten bij te schrijven, door voor het eigen publiek met 2-0 te winnen van De Graafschap.

Roda spoelt 6-0 verlies weg met 7-0 zege, NEC wint ook

Het was een roerige week in Kerkrade, waar trainer René Trost na de zeperd in Rotterdam de laan uitgestuurd werd. Roda JC kreeg toestemming van de KNVB om het seizoen met assistent-coaches Rick Plum en Regillio Vrede af te maken en deze twee oefenmeesters zagen dat hun ploeg flink op schot was tegen Helmond Sport. Bij de tegenstander staat coach Jan van Dijk aan het roer, maar het weerzien tussen hem en zijn voormalig werkgever was voor hem geen pretje.

Het was duidelijk dat het bij Roda JC anders moest dan vorige week. Mitchel Paulissen maakte er al snel 1-0 van en dat was het startschot voor een Kerkraadse storm. Uit een hoekschop van Marc Höcher knikte Bart Biemans de 2-0 binnen. Een prachtig doelpunt van Tom Van Hyfte, die zijn 200ste wedstrijd speelde, en de tweede van de middag van Paulissen zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de thee bepaalden Danny Schreurs (strafschop), Frank Demouge (zweefduik) en Paulissen de eindstand op 7-0. Paulissen was dus de grote man, met een hattrick. Door de zege nadert Roda FC Eindhoven tot op vier punten.

NEC is al lang en breed kampioen, maar dat zorgde er niet voor dat de ploeg het liet lopen. In het eigen Goffertstadion werd er zakelijk gewonnen van De Graafschap. Hoewel de Superboeren niet echt minder waren dan de kampioen, werd het 2-0 in Nijmeegs voordeel. Nadat een kopbal van Christian Santos de lat had geraakt, verzorgde Sjoerd Ars na een fraaie voorzet van Anthony Limbombe de 1-0. Geklungel in de Doetinchemse verdedigen leidde na een uur spelen de 2-0 van Limbombe in. NEC staat dankzij de winst op 92 punten na 34 speelronden.

Eredivisie

gerelateerd