De Leeuw maakt rentree: "Graag historie schrijven"

Ger
13 april 2015, 07:41

Michael de Leeuw maakte zondag na weken van blessureleed zijn rentree bij FC Groningen. De clubtopscorer dwong met zijn ploeg een 3-2 zege af op SC Cambuur, waardoor plek acht lonkt. Die positie biedt kans op play-offs voor Europees voetbal mocht PEC Zwolle de beker winnen.

De Leeuw (28) stond door hamstringproblemen geruime tijd aan de kant. Hij zou vorige week eigenlijk al zijn terugkeer vieren tegen Excelsior in de halve finales van de KNVB Beker, maar ziekte gooide toen roet in het eten. "Ik heb er alles aan gedaan om erbij te kunnen zijn, maar het lukte gewoon niet. Uiteindelijk heb ik samen met m'n vriendin onder de dekentjes naar de wedstrijd gekeken", zegt De Leeuw tegenover FCUpdate.nl.

Zijn rentree in de competitiewedstrijd tegen Cambuur duurde uiteindelijk 57 minuten. "Het was lekker om weer te spelen. Ik heb toch zes weken lopen sukkelen. Maar ik mis nog wel wedstrijdritme", beseft De Leeuw. "Ik merk dat ik een paar procentjes mis. In de tweede helft was ik helemaal kapot. In de rust dacht ik dat ik nog wel een kwartiertje kon, maar na een paar minuten was ik echt op."

De Leeuw ging direct na de 2-2 naar de kant voor Nick van der Velden, die zich vervolgens tot matchwinner kroonde. "Het is mooi dat hij de winnende maakte en ik denk dat het ook wel verdiend was. Het draait momenteel prima. In de slotfase van vorig seizoen vielen de puzzelstukjes perfect in elkaar en dat lijkt nu weer te gebeuren. We willen graag historie schrijven door over drie weken de beker te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen