Over de grens: wat opviel in het buitenland

13 april 2015, 15:35

Tien maanden na de legendarische zege met Oranje op Spanje boekte Louis van Gaal opnieuw één van de mooiste overwinningen van zijn carrière. Met Manchester United rekende hij overtuigend af met Manchester City, met als gevolg dat zijn eerste seizoen op Old Trafford toch nog een bescheiden succes lijkt te worden. FCUpdate.nl werpt een blik op enkele opvallende zaken van het afgelopen weekend in het buitenland, met uiteraard aandacht voor United en City. Maar we gaan ook naar Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Rode licht brandt in Hamburg

{image[301243][right-half][]}Nog nooit degradeerde Hamburger SV uit de Bundesliga, maar de kans wordt steeds groter dat de trieste primeur er dit seizoen gaat komen. De club heeft een rampzalig weekend achter de rug, waarin het zelf thuis verloor van VfL Wolfsburg en concurrenten SC Paderborn en VfB Stuttgart zag winnen van respectievelijk FC Augsburg (2-1) en Werder Bremen (3-2). Het gevolg is dat HSV afgezakt is van de zestiende naar de laatste plaats. De rode lantaarn is gearriveerd in Hamburg en gezien alle problemen wordt het een hele klus voor de club om deze weer af te staan. Volgens Bild gingen twee spelers van HSV, Johan Djourou en Valon Behrami, elkaar in de rust van de wedstrijd tegen Wolfsburg te lijf. En Rafael van der Vaart? Die werd opnieuw na een uurtje gewisseld. Au.

Ellende buiten de lijnen

{image[301202][right-half][]}Niet alleen bij Hamburger SV misdroegen spelers zich, ook in Stuttgart en Leverkusen was ophef over zaken die niets met voetbal te maken hadden. Bayer Leverkusen besloot Emir Spahic, international van Bosnië-Herzegovina, zelfs op staande voet te ontslaan. De reden: hij had eerder in de week, na de bekerwedstrijd tegen Bayern München, een kopstoot uitgedeeld aan een steward. Spahic vond het nodig om zich te bemoeien met een knokpartij op de tribune, waarbij zijn broer betrokken was, en ging daarbij dusdanig over de schreef dat Leverkusen overging tot ontslag. Eenzelfde maatregel nam VfB Stuttgart niet, maar populair maakte Sercan Sararer zich niet. De uit de A-selectie verbannen speler plaatste op sociale media een foto waarop hij trots toonde dat met 282 kilometer per uur over de snelheid raasde. Niet bepaald handig als je trainer Huub Stevens is, iemand die discipline hoog in het vaandel heeft staan.

Red Bull komt energie tekort

{image[301242][right-half][]}De Oostenrijkse Bundesliga is niet de meest aansprekende competitie van Europa, maar door de jaren heen zijn er altijd prima teams uit voortgekomen. Met vier titels in de laatste zes jaar is Red Bull Salzburg nu de vaandeldrager van het Oostenrijkse voetbal en die club kon een volgende landstitel zondag praktisch veiligstellen. Dat leek te gaan gebeuren, want op bezoek bij concurrent Rapid Wien stond het na een half uur al 0-3. Een rode kaart kort voor rust deed het duel kantelen en nadat Rapid teruggekomen was tot 2-3 en zelf ook een rode kaart gekregen had, viel in blessuretijd de 3-3. Het was pure reclame voor het Oostenrijkse voetbal én zorgde ervoor dat de titelstrijd nog spannend is. Het verschil tussen Red Bull en Rapid blijft zes punten.

Manchester City is het helemaal kwijt

{image[301224][right-half][]}Wat de spelers van Manchester City met kerst gegeten hebben is bij ons niet bekend, maar erg veel goeds kan het niet geweest zijn. Sinds de kerstdagen achter de rug zijn is de regerend landskampioen het spoor helemaal bijster en pakte het slechts negentien punten uit veertien wedstrijden, een moyenne dat meer past bij een degradatiekandidaat dan bij een titelpretendent. Zondag volgde misschien wel het meest pijnlijke resultaat van de laatste maanden, stadgenoot Manchester United was namelijk met 4-2 te sterk. Geweldig voor United en manager Louis van Gaal, hem is het succes van harte gegund. Maar of zijn collega bij City, Manuel Pellegrini, nog lang op zijn post mag blijven lijkt uiterst onzeker. Als het deze lijn doortrekt, wordt het nog erg lastig om een ticket voor de Champions League veilig te stellen.

Klein duimpje verslaat de reus

{image[301241][right-half][]}Natuurlijk, tegen een nederlaag kan iedere ploeg wel eens aanlopen. Hoe groot of sterk je ook bent, uitglijden kan altijd. Dat maakt de sport ook zo mooi. Maar wat Juventus dit weekend overkwam was wel heel pijnlijk. Het trof Parma, het lelijke eendje van dit seizoen in de Serie A. De noodlijdende club kan de salarissen van zijn werknemers al maanden niet betalen, koerst af op degradatie en is inmiddels failliet verklaard. Zaterdag kwam Juventus op bezoek, dat superieur is in de Serie A en eind oktober zijn eerste en tot dusver enige competitienederlaag van het seizoen geleden had. Het leek een ongelijke strijd, maar Parma won met 1-0. Wonderen bestaan en het resultaat leverde onderstaande cartoon op, het leukste plaatje van dit voetbalweekend.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen