Atlético wil Real pijn doen: "Nieuwe ronde, nieuwe kansen"

13 april 2015, 18:55

Vorig jaar werd op 24 mei in het Estádio da Luz in Lissabon de finale van de Champions League afgewerkt. Het was een strijd tussen twee grootmachten uit de hoofdstad van Spanje: Real Madrid versus Atlético Madrid. Real won de clash na verlenging met 4-1 en greep zodoende de cup met de grote oren, maar sindsdien moet de ploeg in het maagdelijke wit steevast haar meerdere erkennen in de stadgenoot.

Na de verloren Champions League-finale stonden beide ploegen maar liefst nog zes keer tegenover elkaar. Gek genoeg verloor Atlético niet één keer in deze confrontaties. Los Rojiblancos gingen zelfs tot vier keer toe met de winst aan de haal. Toch denkt coach Diego Simeone niet dat het resultaat in deze edities nog van belang is. In zijn perspraatje stelt hij dat het een nieuw duel is, met een hele andere context. "Ik kijk niet terug, het wordt weer een heel andere wedstrijd", aldus El Cholo.

"Nieuwe ronde, nieuwe kansen", zegt Simeone in aanloop naar het beladen duel. Op 7 februari won hij met Atlético nog met 4-0 van Real, maar dat zegt volgens hem niets. "Het wordt meer zoals de halve finale van de Copa del Rey van vorig jaar", schat hij in. "Real Madrid zal defensiever spelen. Daarnaast zal de aanwezigheid van Luka Modric (toen geblesseerd, red.) een rol spelen op het middenveld. Het is natuurlijk zo dat zij op sommige posities meer klasse hebben", weet Simeone.

De keuzeheer van Atlético kan tegen Real weer beschikken over Mario Mandzukic en reservedoelman Jan Oblak. Beide spelers lijken in de basis te starten. Eerste keeper Moyà heeft door een hamstringblessure sinds 17 maart niet meer gespeeld. Dat geldt ook voor Raúl Garcia, die met een armblessure rondliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen