Emmen klimt naar plek vier; play-offs zo goed als zeker

13 april 2015, 21:55   Bijgewerkt: 13 april 2015, 22:11

FC Emmen heeft zichzelf maandagavond een uitstekende dienst bewezen. De Drenten zegevierden met 0-2 bij Jong Ajax en zijn daardoor opgeklommen naar plaats vier in de Jupiler League. Deelname aan de play-offs is nu zo goed als zeker. Bovendien is het elftal van coach Joop Gall in de race om de vierde periode in de wacht te slepen.

Dankzij de zeer belangrijke overwinning in Amsterdam kan Emmen zich na meer dan tien jaar weer eens opmaken voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dat gebeurde in 2002/2003 voor het laatst. Deelname aan de nacompetitie kan de club bijna niet meer ontgaan, aangezien het verschil met de ploeg die net buiten de boot valt (Sparta) opgelopen is tot tien punten. Met nog vier duels te gaan moet er dus een wonder gebeuren, wil Emmen niet in de play-offs uitkomen.

Een vrijstelling voor de eerste ronde van de play-offs lonkt bovendien voor Emmen. De nummers twee tot en met vijf plaatsen zich namelijk rechtstreeks voor ronde twee. Tot slot speelt Emmen ook een prominente rol in de vierde periode. Het staat daar vijfde, maar met slecht één punt achterstand op nummer twee FC Eindhoven. Nummer één NEC heeft al een periode, dus gaat de nummer twee met de periodetitel aan de haal.

Een vroeg doelpunt van Alexander Bannink (foto) en een late treffer van Soufiane Laghmouchi maakten het verschil tegen Jong Ajax, waar Viktor Fischer weer meespeelde en de paal raakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen