Liverpool houdt aansluiting door winst op Newcastle

13 april 2015, 23:01   Bijgewerkt: 14 april 2015, 08:59

Liverpool hoeft de hoop op Champions League-voetbal nog niet helemaal te laten varen. The Reds wonnen maandagavond op het eigen Anfield met 2-0 van Newcastle United, waardoor de achterstand op nummer vier Manchester City gereduceerd werd tot vier punten. De regerend kampioen verloor zondag van rivaal Manchester United en staat als laatste op een plek die recht geeft op de Champions League(-voorronde).

Het treffen tussen Liverpool en Newcastle staat al jaren garant voor doelpunten. Na deze editie is het al 131 (!) ontmoetingen geleden dat er na afloop de brilstand op het scorebord stond. De laatste keer dat dit gebeurde was maar liefst 41 jaar geleden. Voor Liverpool was het duel enorm belangrijk voor de strijd om een plaats in de top vier, die staat voor CL-voetbal. De belangen waren van de inzet en de uitstraling van de spelers af te lezen.

Met de teruggekeerde Jordon Ibe, maar zonder de geblesseerde Mario Balotelli, Mamadou Sakho en Adam Lallana en de geschorste Martin Skrtel en Steven Gerrard had Liverpool zeer weinig problemen met Newcastle, waar drie Nederlanders in de basis stonden. Daryl Janmaat, die hersteld is van een spierblessure, stond net als Tim Krul en Vurnon Anita in de basis.

Met de oranje getinte startformatie had Newcastle weinig reden om te hopen op een goed resultaat. De verloren Tyne-Wear derby tegen Sunderland (1-0) was niet hoopgevend en bovendien slaagden The Magpies er al 21 jaar niet meer in om een competitiewedstrijd op Anfield te winnen. De zwart-witten konden het ditmaal weer niet doen en liepen tegen hun vijfde nederlaag op rij aan.

Raheem Sterling zorgde al snel voor de 1-0, na een crosspass van Jordan Herderson. Tim Krul moest later meerdere malen redding brengen, vooral zijn saves op inzetten van Albert Moreno en Lucas Leiva waren uitstekend. In de tweede helft liet Sterling het na om zijn tweede van de wedstrijd aan te tekenen, maar Joe Allen gooide het duel wél in het slot. De middenvelder reageerde alert bij een klutsbal en verdubbelde de marge. Moussa Sissoko kreeg nog zijn tweede gele kaart bij Newcastle, na een lelijke overtreding die eigenlijk wel direct rood waard was.

In de tweede helft vond er een kippenvel-moment plaats. Jonás Gutiérrez, de Newcastle-speler die teelbalkanker overwon, kreeg een staande ovatie van de Liverpool-fans bij zijn invalbeurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen