Onderzoeker ziet kansen voor vrouwen FC Twente

14 april 2015, 16:13

De problematische financiële situatie bij FC Twente hoeft niet het einde te betekenen voor de vrouwentak van de club. Na onderzoek in opdracht van de club is Yme Drost tot de conclusie gekomen dat het vrouwenvoetbal behouden kan blijven, mits er enkele financiële gaatjes gedicht kunnen worden.

Om het vrouwenvoetbal in Enschede overeind te houden, moet een begrotingstekort van 50.000 euro gedicht worden. Dit wil Drost proberen met het initiatief 'Samen bouwen aan FC Twente Vrouwen', samen met de sponsorgroep Vrienden van FC Twente Vrouwen. "De begroting van de vrouwentak van FC Twente laat op dit moment, al naar gelang de definitieve inrichting, een tekort zien van tenminste 50.000 euro. De Vrienden van FC Twente Vrouwen, een groep van 30 Twentse ondernemers, heeft daarom vandaag een sponsoractie gelanceerd onder de naam "Samen bouwen aan FC Twente Vrouwen", om snel gezamenlijk snel het begrotingstekort proberen te dekken", zegt Drost in een korte uitleg op de website van FC Twente.

Wel moet, om te kunnen overleven, gesneden worden in lagere teams. "Om een succesvolle voortzetting voor de gehele Vrouwentak in een stichting mogelijk te maken is het wel noodzakelijk om met de groep meiden onder 16 terug te gaan naar alleen een trainingsgroep. De meiden onder 16 komen nu nog namens FC Twente uit als C3- elftal in de jongenscompetitie. De kosten daarvan zijn, met name met het oog op het huidige busvervoer van de meiden, te hoog om voortgezet te kunnen worden", geeft Drost na zijn onderzoek aan.

Op 29 april hoopt Drost in kaart te hebben of het gat in de begroting inderdaad gedicht kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen