"Wat helpt is geen tegengoals en zelf drie keer scoren"

14 april 2015, 21:23

Na een uitstekende periode is de klad er ingekomen bij AZ. Tegen Feyenoord (1-4) en sc Heerenveen (5-2) leed de Alkmaarse ploeg de afgelopen anderhalve week ruime nederlagen. Daarvoor ging de formatie van coach John van den Brom ook al met duidelijke cijfers onderuit tegen Vitesse en FC Utrecht.

Het regionale RTV Noord-Holland sprak met Simon Poulsen over de mindere resultaten in de afgelopen duels. "Het loopt niet supergoed de laatste tijd. We krijgen te veel doelpunten tegen en we verdedigen als team niet scherp genoeg", concludeert hij. In totaal verloor AZ vier van zijn laatste vijf wedstrijden. "We moeten er aan werken om niet door een ondergrens te zakken. Dat gebeurde tegen Heerenveen na een uur."

Poulsen denkt te weten hoe AZ deze mindere periode kan doorbreken. "We praten er veel over. We moeten de komende wedstrijden niet te veel experimenteren. We moeten op onze manier voetballen en werken aan herstel. Wat helpt is geen tegendoelpunten tegen ADO zaterdag en zelf drie tot vier scoren."

Met nog vier duels te gaan is vrijwel zeker dat AZ deelneemt aan de play-offs om Europees voetbal. De kansen op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League zijn door de recente resultaten vervlogen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen