Schreuder mikt nog op Europees voetbal met Twente

15 april 2015, 08:54

FC Twente viel vorige week van de ene teleurstelling in de andere. Zo liep de club uit Enschede de bekerfinale mis, hoorde het dat hoofdsponsor XXImo de samenwerking aan het einde van dit seizoen stopt, kreeg het opnieuw drie punten in mindering vanwege wanbeleid en werden achttien mensen ontslagen vanwege de financiële problemen. De week werd zondag toch nog met een kleine glimlach afgesloten, Go Ahead Eagles werd met 1-3 verslagen.

"We hebben een verschrikkelijke week achter de rug", zegt coach Alfred Schreuder tegen Voetbal International. "De club heeft mensen ontslagen die dicht bij de spelers stonden en dat heeft er behoorlijk ingehakt. Ik ben trots op de manier waarop de jongens tegen Go Ahead Eagles als team opereerden en zich terug knokten."

Door de winst in Deventer heeft Twente twee punten achterstand op de achtste plaats. Die positie is goed voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal als PEC Zwolle de beker wint. Schreuder: "Ik vind dat we er alles aan moeten doen om nog Europees voetbal proberen te halen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters. Als voetballer kun je van een slechte situatie ook beter worden. Je leert tegenslag overwinnen en je focussen op datgene waar je invloed op hebt: voetballen."

Zondag gaat FC Twente op bezoek bij FC Utrecht, Jesús Corona is er weer bij in de Galgenwaard. De Mexicaanse aanvaller is hersteld van een hamstringblessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen