Van der Vaart krijgt Labbadia als trainer bij HSV

15 april 2015, 10:07

Rafael van der Vaart krijgt in zijn laatste maanden bij Hamburger SV te maken met Bruno Labbadia. De 49-jarige Duitser werd woensdag gepresenteerd als nieuwe coach van de hekkensluiter in de Bundesliga. Peter Knäbel, die in de afgelopen weken de honneurs waarnam, keert terug in zijn oorspronkelijke rol van technisch directeur.

Labbadia heeft een contract voor vijftien maanden getekend in de Imtech Arena, tot de zomer van 2016. In de verbintenis is geen clausule opgenomen in het geval van degradatie. HSV staat met nog zes wedstrijden te spelen onderaan in de Bundesliga, op respectievelijk vier en twee punten van de vijftiende en zestiende plaats. De vijftiende plek is goed voor rechtstreekse handhaving, de nummer zestien speelt play-offs tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. In september vorig jaar nam HSV afscheid van coach Mirko Slomka, diens opvolger Josef Zinnbauer werd een half jaar later aan de kant gezet.

Labbadia was in het seizoen 2009/2010 ook al eindverantwoordelijke bij HSV, in april 2010 werd hij ontslagen. Acht maanden daarna vond hij onderdak bij VfB Stuttgart, waar hij in augustus 2013 moest vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen