Excelsior geeft in blessuretijd zege weg tegen Cambuur

17 april 2015, 22:12   Bijgewerkt: 17 april 2015, 22:31

De vrijdagavondwedstrijd tussen SC Cambuur en Excelsior heeft geen winnaar opgeleverd. Lange tijd leek Excelsior op weg naar drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Adil Auassar (Excelsior) en Bartholomew Ogbeche (Cambuur) zorgden voor de 1-1 eindstand.

Vanaf moment één probeerde de thuisploeg het initiatief te nemen, wat Cambuur in ieder geval een hoop balbezit opleverde: meer dan driekwart van de tijd had Cambuur de bal. Kansen creëerde de ploeg echter amper tegen het compact spelende Excelsior. Een uitzondering was een goede schietkans voor Bakker, na een vlotte actie aan de zijkant van spits Ogbeche. Vanaf een meter of vijftien schoot Bakker net naast.

De tegenaanvallen van Excelsior bleken het gevaarlijkst. In de openingsfase verlengde aanvoerder Fischer een hoekschop met zijn knie. Hij zag zijn poging de paal raken. Aan het einde van de eerste helft kwam Gouriye oog-in-oog met keeper Nienhuis, nadat Droste een bal te zacht terug kopte naar zijn doelman. Nienhuis redde knap.

Wat er in de eerste helft al aan zat te komen, gebeurde in de openingsfase van het tweede bedrijf dan wel. Na balverlies van Bijker, diep op de helft van Excelsior, kwamen de Kralingers er andermaal vliegensvlug uit. Stans kon de bal steken op Auassar, die totaal over het hoofd werd gezien door de verdedigers van Cambuur. Auassar schoot de bal hard in het dak van het doel: 0-1 voor Excelsior.

Na het doelpunt van Excelsior gaf Henk de Jong al snel het sein voor een alles-of-niets tactiek. De ruimtes voor de uitploeg werden enkel groter, en Van Weert maakte daar bijna gebruik van. Invaller Botaka gaf de bal laag voor, Van Weert probeerde de bal met een hakje binnen te tikken, maar schoot de bal net naast.

Tegen het einde vloeiden de krachten bij Excelsior echter weg, waar zowel Kruys als zijn vervanger Vermeulen geblesseerd van het veld moesten. Alleen met kunst- en vliegwerk leek de ploeg van Dijkhuizen in de slotfase overeind te blijven tegen een hartstochtelijk aanvallend Cambuur.

Door het ene punt evenaart Cambuur nu het eigen puntenrecord in de Eredivisie. Toch is het gelijkspel in de race voor de achtste plek geen geweldig resultaat. Excelsior vergroot het gat met NAC tot vier punten, maar zal toch vooral balen dat het de zege in Friesland op het laatste moment uit de handen liet glippen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen